Як обрати насіння: 11 правил

AOinformСтатьи 03.01.2018 в 18:159150
Як обрати насіння: 11 правил
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Важливо сформулювати для себе правила закупівлі насіння, щоб не розчаруватись у результатах

Не секрет, що якісне насіння — це перший та головний момент в успішності врожаю на кінець року. Здавалося б, тільки була осінь, ми зібрали дари природи, підготувались до зими, короткий перепочинок та знову в бій. Як замкнуте коло новий рік та вже місячний календар дозволяє сіяти розсаду на підвіконні, перевірити запаси добрив, засоби захисту рослин, інвентар. Поки є час — ми до всього цього готуємось, варто подумати про якість посівного матеріалу, адже від нього залежать дві речі: зійде рослина чи ні, який дасть врожай.

Багато інтернет-магазинів пропонують великий вибір посівного матеріалу, наприклад, агромаркет з насінням, але перед покупкою нам потрібно пам'ятати кілька, а точніше одинадцять правил, які допоможуть придбати хороший матеріал. Адже від нього залежить ваш прожиток, а може бути й прибуток в агробізнесі.

Купити насіння в Україні можна — головне, знати алгоритм

Важливо сформулювати для себе правила закупівлі насіння, щоб не розчаруватись у результатах та не лаяти себе за відсутність належного підходу:

  1. Не купувати «на ходу» в поспіху, тобто на розкладках біля метро, ​​на ринках, бо ви не знаєте в яких умовах вони зберігалися;
  2. Пошук місця з вигідними цінами та можливістю купити оптом;
  3. Якщо багато не потрібно, можливо вийде зробити покупку в компанії друзів, так дешевше;
  4. Купувати тільки в професійних магазинах, де є грамотні консультанти;
  5. Спробувати різних виробників не погано. Купити один й той самий вид культури, висадити поруч та порівняти чиє насіння краще;
  6. Вивчіть інформацію про виробника, читайте відгуки;
  7. Купуйте насіння трохи більше, ніж вам потрібно, але не з розрахунком на кілька років;
  8. Краще купувати посівний матеріал вітчизняного виробника, по-перше, це дешевше, а по-друге простіший зворотний зв'язок;
  9. Відмовтеся від покупки насіння незвичайних, нерегіональних рослин;
  10. Вивчіть рослину, насіння якого купуєте. Можливо їй потрібна особлива посадка, догляд або підгодівля, до якої ви не готові;
  11. Термін придатності насіння — чим пізніше заготовлені, тим краще.

Зберігання та посадка

Пам'ятати всі до останньої рекомендації важко, але так здається на перший погляд. Другий та третій раз, як досвідченому городнику, вам буде легше займатися купівлею посівного матеріалу.

Що стосується зберігання насіння, які залишилися з минулого сезону. Дуже важливо, щоб вони не відсиріли, зберігалися в сухому темному місці інакше в них легко може завестися грибок, вони перегниють або почнуть проявляти спроби прорости.

Варто розуміти, що з усього пакетика, в якому продається посівний матеріал не всі насіннячка проростуть, це нормально й трапляється досить часто, деякі з них можуть бути порожніми, а інші слабкими. Щоб зарядити насіння силою та міцним імунітетом, бажано використовувати протруйники для насіння й цибулин. За кілька годин в розчині протруйника вони наберуть потрібної енергії й захисту, який буде підтримуватися в перші тижні після сходів.

Купуйте якісне насіння від надійних заготівельників в Україні та будьте впевнені, що отримаєте максимум від подібної угоди.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

03.01.2018 в 18:15 915 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.