Плюси алюмінієвого скління вікон і дверей веранди

AOinformСтатьи 02.12.2017 в 08:2510610
Плюси алюмінієвого скління вікон і дверей веранди
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Зробити веранду корисною можна тільки за допомогою скління, яке підвищить захист внутрішнього простору
Багато архітектурних проектів будинків і котеджів в загальній схемі мають тераси або веранди. Це не тільки надає загальному антуражу деяку вишуканість і дизайнерське оформлення, але і вирішує вагомі практичні завдання. Наприклад, наявність веранди дає прибавку до загальної площі. Але зробити її корисною можна тільки за допомогою скління, яке підвищить захист внутрішнього простору від вітрів і опадів.

Для вирішення цього питання найчастіше використовуються дві технології — «тепла» і «холодна». Перша може являти собою конструкції з пластикових рам, які поряд з помітними перевагами мають і деякі особливості. Перш за все, це їх вартість, тому що придбання сировини (профілю) для виробництва, та сам процес пов'язаний з деякими витратами, що включаються в фінальну ціну продукту.

На додаток, пластик в рамах ПВХ не може витримувати великі навантаження, в силу чого є технічні обмеження за обсягом скління. Тобто, не можна зробити величезну раму з відкритим склопакетом, доведеться доповнювати конструкцію додатковими горизонтальними і вертикальними перемичками. В результаті оглядовість і світловий потік обмежуються, що особливо відчутно в невеликих просторах. Інакше «працює» безрамне скління, яке взагалі не має горизонтальних або вертикальних вставок, але вирішення питання знову ж упирається в його вартість.
веранда
На тлі цих варіантів особливими перевагами відрізняється «холодна» технологія скління з використанням алюмінієвих віконних конструкцій. Рами, виконані з металу, мають підвищену міцність і стійкістю до деформації, в силу чого вони можуть мати більшу світлопропускну площу. Саме тому алюмінієве скління використовується на фасадах гіпермаркетів, офісних будівель, дверних групах.

Також ефектно воно виглядає і на веранді, де алюмінієві склопакети дозволяють вирішувати одну з головних завдань щодо збільшення оглядовості зі збереженням захисту від зовнішнього середовища. Пропонуємо Вам ознайомитися з дизайнерськими можливостями такого типу скління, як воно працює в подальшій експлуатації, обслуговуванні та ремонті. Для приблизного підрахунку очікуваних витрат можна скористатися цим і цим посиланням на сайт компанії «Ремокнасервіс».

Але є у алюмінієвих вікон і дверей і деякі особливості, зокрема, таке скління застосовується в тих приміщеннях, де температурний режим некритичний. Тобто перетворити веранду в повноцінне приміщення з таким профілем буде складно, особливо в зимовий період, хоча таке бажання власниками будинків висловлюється досить не часто.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

02.12.2017 в 08:25 1061 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.