Саморобний міні трактор для домашнього господарства

AOinformСтатьи 26.12.2018 в 12:2427070
Саморобний міні трактор для домашнього господарства
Фото: з відкритих джерел
Такий міні-трактор для домашнього господарства відрізняються не тільки простою конструкцією, а й іншими перевагами
При веденні приватного господарства просто не обійтися без трактора, хоч з найменшими габаритами. Особливо, якщо хтось постійно проживає за містом. Саме мініатюрні різновиди техніки стануть кращим рішенням для даного завдання. Можна придбати техніку від відомого виробника, але варіант саморобних міні тракторів для домашнього господарства більш привабливий. Це дозволить заощадити на грошових витратах.

Який варіант краще підходить для саморобного міні-трактора

Машина з ламаною рамою багатьма визнається як оптимальний варіант. В такому агрегаті всього дві частини:
  • задня;
  • передня.
Зчеплення здійснюється за допомогою спеціального шарнірного механізму. Всі механізми управління розташовуються спереду. Те ж стосується ходової частини. Рульове колесо і гідроциліндри стають основними конструкціями, які беруть участь в управлінні. На шарнірі конструкція відмінно згинається. Через що змінюється взаємне розташування обох частин у трактора.

Такий пристрій дозволить заощадити на придбанні деталей, без яких монтаж неможливий. У порівнянні з передньої, задня частина такого комбайна має більш простий пристрій. Однією з головних деталей стає задній міст. Його закріплюють в ложементах, на лонжеронах у піввісь.

Потім ця конструкція використовується, щоб встановити сидіння водія. Тут же знаходиться пристосування для кріплення навісних різновидів обладнання. Саму піввісь разом з диференціалом можна взяти від навантажувачів, навіть якщо вони вже були у вжитку. Допускається і створення підвіски для задньої частини, але не завжди це рішення буде виправданим. Маленького тиску в колесах вистачає для того, щоб створити амортизацію.
саморобний міні трактор

Переваги саморобної техніки

Такий трактор для домашнього господарства відрізняються не тільки простою конструкцією, а й іншими перевагами:
  1. Низька вартість складання агрегатів. Можна застосовувати конструктивні елементи з набагато більш доступною ціною, ніж те, що збирається в заводських умовах.
  2. Мале споживання палива. Показник визначається конструктивними особливостями кожної конкретної моделі, але частіше він зберігає низький рівень.
  3. Здатність розвернутися, навіть якщо площа мінімальна. Ламана конструкція рами сприяє мінімальному радіусу розвороту. Практично на одному місці техніка може розвернутися на 360 градусів. При обробці землі ця властивість принесе особливо багато користі.
  4. Ефективність та висока виробнича потужність.

До недоліків саморобного трактора можна віднести складну реєстрацію транспорту у сервісному центрі МВС. Але вона потрібна лише в разі, якщо заплановані виїзди у населений пункт.

Якщо вас цікавлять надійні саморобні мінітрактора сайт AUTO.RIA №1 серед автосайтів в Україні допоможе вибрати оптимальний варіант. Тут найбільша база техніки, а щодня продається близько 1400 виробів. Тут не тільки можна знайти обладнання для ведення присадибного господарства, а й продати свій трактор або автомобіль.

Додаткове обладнання для міні тракторів

Конструкція може бути оснащена великою кількістю навісного, причіпного обладнання. Саме з цієї причини мотоблоки вважаються універсальними помічниками в господарстві. Їх можна застосовувати для будь-яких робіт, пов'язаних з обробкою землі.
міні-трактор
У тракторах-саморобках даного типу є такі деталі:
  • Причіпний механізм.
  • Пристосування, за допомогою яких здійснюється управління.
  • Механізм ходової частини.
  • Пристрій, що дозволяє регулювати потужність.
  • Трансмісія.
  • Електричний двигун.
На рамі квадратної форми розміщуються практично всі елементи. Саму раму можна спорудити, використовуючи швелер. Електродвигуни від моторолерів стануть кращими варіантами мотоблоків. Можливе застосування аналогів, що мають потужність до 5,5 кВт. Головне, щоб сам пристрій був одноциліндровий.

У таких моделей є вбудована коробка передач. Обов'язковим елементом конструкції стає муфта зчеплення за допомогою ключа запалювання електронного типу. Відцентровий вентилятор доповнює загальну картину. Двигуни без цього пристрою вимагають постійного охолодження вручну.

Підбиваємо підсумки

Для більшості людей трактор представляється як громіздка і дуже гучна техніка, яка використовується для обробки великих площ сільськогосподарських угідь. Однак існують і сучасні машини цього класу, призначені для проведення робіт на ділянках різних розмірів. Великий вибір такої міні-техніки пропонується на спеціалізованих сайтах. При покупці слід враховувати, що садовий трактор повинен мати технічні та експлуатаційні характеристики, які дозволять максимально ефективно використовувати його в умовах присадибної ділянки.

Трактори навіть саморобні це складна техніка, яка до того ж чимало коштує. Саме тому перед покупкою необхідно чітко визначити спектр технічних характеристик, які будуть максимально задовольняти передбачуваним умовам експлуатації такої машини.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

26.12.2018 в 12:24 2707 Статьи
2.0 // 1
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.