Законопроект в підтримку військовослужбовців

AOinformСтатьи 20.01.2018 в 09:058550
Законопроект в підтримку військовослужбовців
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
В 2017 році депутат Тетяна Ричкова ініціювала законопроект, який дозволить залишатися на службі військовим після травм та поранень
В умовах відвертої російської агресії вкрай важливо забезпечити підрозділи ЗСУ кваліфікованими військовими кадрами. Досвідчені та високо вмотивовані військовослужбовці - гарантія успішності і обороноздатності армії, отже - гарантія збереження суверенітету та територіальної цілісності нашої країни.

Значна кількість військовослужбовців, яких згідно чинної редакції Закону "Про військовий обов’язок та військову службу" було комісовано через отримані поранення, є кадровими військовими, людьми, що воліли пов'язати своє життя та кар'єру з армією.

Більшість з них після лікування прагне повернутися до служби, однак недолуге законодавство, написане для мирного часу, забороняє військову службу для осіб з інвалідністю навіть на тилових посадах.

Військова служба не завжди означає бойові дії. Часто це управлінська робота на місцях, адміністративні пости, розробка та прийняття стратегічних та тактичних рішень. Ветерани АТО, що мають неоціненний бойовий досвід, є золотим кадровим ресурсом для подібної роботи. Крім того, варто врахувати, що можливість бути повноцінним членом суспільства, приносити користь країні, перебуваючи у колі однодумців на улюбленій роботі – це найкраща психологічна реабілітація.

Законопроект №6492

В 2017 році народний депутат Тетяна Ричкова ініціювала законопроект, який передбачає можливість залишатися на службі військовослужбовцям, які отримали травми, поранення чи інші ушкодження здоров’я під час участі в бойових діях. Законопроект цілковито підтримав Генштаб Збройних Сил України, оскільки вищий склад командування розуміє важливість збереження кваліфікованих кадрів та можливості передачі цінного досвіду бувалих воїнів новому поколінню.

Наразі законопроект проходить узгодження в Комітетах Верховної Ради.

В разі його прийняття колишні військовослужбовці, які отримали захворювання чи поранення, що призвело до інвалідності внаслідок виконання обов’язків військової служби, і стан здоров’я яких дозволяє виконувати обов’язки проходження військової служби відповідно до займаної посади, матимуть можливість повернутися до лав Збройних сил України. На своєму офіційному сайті Тетяна Ричкова зазначила, що норма не поширюватиметься на МВС, Нацгвардію та інші силові структури.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

20.01.2018 в 09:05 855 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.