10 порад як обрати ергономічне крісло

AOinformСтатьи 02.12.2022 в 17:2382400
10 порад як обрати ергономічне крісло
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Якщо оперувати переліченими рекомендаціями, можна буде вибрати відповідне крісло та стіл.

Сьогодні багато людей ведуть сидячий чи малорухливий спосіб життя. Через це можуть виникнути проблеми з опорно-руховою системою. Щоб виправити ситуацію, можна використовувати эргономічні стільці, крісла та столи.

Переваги ергономічних меблів

Таке активне використання таких меблів обумовлено кількома ключовими причинами:

  • Спеціальні опори сприяють природній адаптації під користувача.
  • Використання унікальних технологій сприяє рівномірному розподілу ваги.
  • При сидінні можна здійснювати швидку зміну пози. Завдяки тому, що столи та стільці комплектуються спеціальними регулювальними компонентами, можна працювати не тільки сидячи, а й стоячи.

До речі, фахівці зазначають, що 45 хвилин потрібно працювати сидячи, а стоячи – 15 хвилин. Якщо дотримуватися правила, то ви ніколи не будете скаржитися на болі у спині.

Як вибрати відповідне ергономічне крісло?

Щоб забезпечити комфортні умови для роботи, потрібно вибрати не лише стіл з регульованою висотою, а й крісло. Зробити це буде простіше, якщо скористатися кількома порадами:

  1. Вибираючи крісло, потрібно враховувати особливості фігури, вагу та зросту. Це дозволить підібрати потрібну модель.
  2. Щоб оцінити крісло, варто провести від 15 до 20 хвилин.
  3. Не менш важливо правильно визначати функціональність та можливість регулювання. Виходити варто з того, для яких цілей вибирається крісло, яку роботу виконує людина.
  4. Спинка крісла обов'язково має регулюватися. З допомогою відповідних елементів людина може змінювати як кут нахилу, так й висоту, глибину. Деякі моделі оснащуються валиком, який зосереджується в області попереку.
  5. До складу крісла повинні входити елементи, за допомогою яких можна коригувати висоту підйому. Основна умова – ноги повинні стояти на підлозі.
  6. Перед покупкою необхідно переглянути, чи регулюється положення підлокітників. Їхнє положення має бути таким, щоб руки розташовувалися поруч із робочим місцем.
  7. Оцінювати необхідно і надійність, міцність крісла. Для цього варто звернути увагу на чисельність коліс, що входять до складу, стан хрестовини.
  8. Оцінювати слід і матеріал, який використовується для підготовки окремих елементів крісла.
  9. До складу крісла повинні входити колеса. Вони можуть бути пластиковими чи гумовими. Виходити варто з того, яким підлоговим покриттям буде переміщатися крісло.
  10. Щоб оцінити стан крісла, варто звернути увагу на наявність підставки під ноги, підголівники та інші елементи.

Якщо оперувати переліченими вище рекомендаціями, можна буде вибрати відповідне крісло.

10 порад як обрати ергономічне крісло

Поради щодо вибору столу

Якщо Ви плануєте купити не тільки стілець, а й стіл, краще вибирати їх в комплекті. Так робота буде набагато зручнішою та продуктивнішою. Наприклад, важливо звернути увагу на висоту столу, адже інакше кисті рук втомлюватимуться набагато швидше. Добре, якщо параметр можна буде регулювати в залежності від комплекції тіла.

Не можна купувати занадто низький стіл (інакше розвиватиметься сутулість) або високий (тоді людина просто не дістане до нього і навантажуватимуться суглоби).

Пам'ятайте, що потрібний стілець і стіл купується не на тиждень, а на довгі роки, тому заощаджувати тут не варто. Тільки гідна інвестиція принесе комфорт та довговічність меблів. Дешеві меблі будуть крихкими, шкідливими для здоров'я.

Тож варто брати щось із середнього цінового сегмента або відразу дорогі варіанти. Краще якщо меблі будуть виготовленні відомими брендами з гучним ім'ям. Так гарантовано можна розраховувати на якісну продукцію, яка не підведе й допоможе правильно організувати робоче місце.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

02.12.2022 в 17:23 8240 Статьи
4.7 // 3
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.