5 параметрів, про які потрібно дізнатися перед купівлею двигуна на мотоблок

AOinformСтатьи 28.06.2023 в 16:3414230
5 параметрів, про які потрібно дізнатися перед купівлею двигуна на мотоблок
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Критерії підбору ДВЗ для мотоблоків та мототехніки. Від обертального моменту і числа тактів до об'єму бака. Сумісність нового двигуна з мотоблоком

Вибирати двигун для мотоблока стає дедалі складніше, оскільки їхній асортимент поповнюється свіжовипущеними моделями, а на ринок приходять нові бренди. Не заплутатися в пропозиціях допоможе знання основних характеристик силових установок і їхнього впливу на можливості мотоблока. У цьому матеріалі ви знайдете базову інформацію про це в стислому вигляді.

1. Кількість тактів

Двотактні двигуни для мотоблоків мають відмінне співвідношення потужності до ваги. Однак загалом вони менш потужні, ніж чотиритактні. В останніх до того ж є переваги у вигляді ефективної витрати палива і більшого ресурсу мотогодин.

2. Обертальний момент

Показник впливає на прохідність мотоблока і можливості по агрегатуванню потужного навісного обладнання. Врахуйте, що в техпаспорті вказується максимальна досяжна величина. Її не завжди можна досягти в умовах реальної експлуатації. Тому хорошим рішенням буде купити двигун на мототехніку із запасом за обертальним моментом у https://tata-agro-moto.com.

Двигун для мотоблока

3. Тип палива

Бензинові двигуни для мотоблока легше, дешевше і простіше запускаються в морози. Дизельні установки протиставляють цьому більш тривалий термін служби, придатність для роботи без перерв, варійовану витрату солярки залежно від навантаження.

4. Система запуску

Китайський двигун для мотоблока може бути обладнаний ручним стартером або електропуском. Оптимально, якщо в пристрої передбачено обидва варіанти. У цьому разі ви зможете легко заводити мотор електростартером у холодну погоду, а решту часу користуватися пусковим тросом і не турбуватися про те, що завестися не вийде через акумулятор, що розрядився.

5. Об'єм бака і витрата пального

Від літражу бака і споживання бензину залежить, як часто доведеться зупиняти роботу двигуна для мотоблока, щоб заправитися. Пам'ятайте, що в описі товару місткість може бути вказана в одній із двох версій: максимальній фактичній або рекомендованій правилами експлуатації.

Як правильно купити двигун на мототехніку

Як правильно купити двигун на мототехніку

Мотоблоки та інша фермерська техніка передбачають більшу установчу універсальність щодо вибору ДВЗ, ніж скутери, мотоцикли та мопеди. Однак перед тим, як купити двигун на мототехніку для садово-городніх робіт, необхідно переконатися в сумісності за кількома параметрами:

  • Виліт вала. Може бути виконаний під конус, шпонку, шліц, різьблення. Також зверніть увагу на його діаметр.
  • База під кріплення. Переконайтеся, що збираєтеся купити двигун на мототехніку з розмірами, що підходять під габарити майданчика і розташування кріпильних отворів. У разі нестикування проблему допоможе вирішити перехідна пластина.
  • Потужність мотора для мотоблока. Вона має бути такою ж або трохи вищою, ніж у попереднього силового агрегату.

Купити двигуни на мототехніку за розумною ціною від прямого постачальника з доставкою по Україні можна в інтернет-магазині TATA AGRO-MOTO. Інтернет-магазин надає гарантію на ДВЗ терміном на 12 місяців, а на запчастини до них — на 14 днів.

Автор: Новіков Олександр Сергійович (експерт Tata-Agro-Moto).

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

28.06.2023 в 16:34 1423 Статьи
5.0 // 1
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.