Чи потрібні Польщі українські лікарі?

AOinformСтатьи 27.05.2022 в 22:505370
Чи потрібні Польщі українські лікарі?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
У Польщі є високий попит не лише на так званих чорноробів, а й на фахівців з освітою, певною кваліфікацією.

Багато наших співвітчизників у зв'язку із ситуацією в країні розглядають тимчасовий переїзд або ПМП в іншу державу. Дуже популярна у цьому плані Польща. Нічого дивного, адже вона поряд і туди не потрібні візи. Завжди можна повернутися на батьківщину, якщо виникне таке бажання або періодично приїжджати відвідувати родичів і т.д. 
                                        
Важливе значення має й те, що у Польщі можна працевлаштуватись не лише на якісь низькооплачувані важкі роботи без кваліфікації. Тут дуже багато вакансій для людей із середньою професійною та вищою освітою, які можуть працювати за своєю професією. Це, зокрема, вакансії для лікарів та інших медичних працівників. Робота лікарем у Польщі – це реальний шанс підвищити свою кваліфікацію та якість життя.

Перспективи для лікарів у Польщі

У Польщі справді високий попит не лише на так званих чорноробів, а й фахівців з освітою, певною кваліфікацією. Це не тільки айтішники. Дуже потрібні і медики. Причому це не тільки суперкруті лікарі, а й середній медперсонал і т.д. Справа в тому, що рівень заробітної плати в країні, якщо порівнювати зі США чи Західною Європою, не такий високий. Тому багато молодих фахівців із самої Польщі вирушають працювати туди.

Проте зарплата лікаря у Польщі в рази більша, ніж в Україні. Тому багато наших фахівців воліють працювати саме там. Тим більше, що це поряд із батьківщиною, не такий жорсткий мовний бар'єр. 

Чи потрібні Польщі українські лікарі?

Завірити документи та скласти спеціальні тести, щоб підтвердити свою кваліфікацію, буде доволі легко. Це в рази швидше, простіше і дешевше, ніж, наприклад, а Штатах. І в цьому є своя перевага. Тому що кваліфіковані досвідчені лікарі можуть відразу приступати до роботи і продовжувати свою практику, замість того, щоб перебиватися якимось низькооплачуваним підробітком.

Як медику знайти роботу у Польщі

Можна шукати роботу, перебуваючи ще на батьківщині, щоб поїхати точно працювати в конкретне місце і організацію. Або пошук здійснюється вже після того, як людина перебралася туди. Це вже залежить від конкретної ситуації людини. Якщо здобувач ще не там, можна скористатися послугами спеціальної агенції, яка допомагає знайти роботу та працевлаштуватися. Дуже важливо мати справу з перевіреною та надійною компанією, щоб не нарватися на шахраїв. Адже послуги компанії-посередника коштують гроші. Не хочеться віддавати гроші даремно.

Якщо людина вже знаходиться в Польщі, вона може використовувати для пошуку роботи спеціальний онлайн сервіс rabotapoland.pl з актуальними вакансіями для медиків різного фаху.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

27.05.2022 в 22:50 537 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.