Довговічна покрівля: що обрати?

AOinformСтатьи 03.09.2022 в 19:264940
Довговічна покрівля: що обрати?
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Експлуатаційні переваги металевої черепиці — це перш за все високі показники міцності та висока стійкість до корозії.

Якщо для покрівельних робіт вам потрібна металочерепиця — купити в України в компанії «Лідер»  можна вироби з високими показниками якості. А вибір саме на користь металочерепиці роблять перш за все в тому випадку, коли треба забезпечити максимальний термін служби даху. І от по цьому показнику черепиця на металевій основі посідає одне з чільних місць.

Що ж обирати для зведення даху, який прослужить не один десяток років — вирішувати вам!

Вибір матеріалів для довговічного даху

Доволі популярна в Україні якісна металочерепиця Львів з гарантією до 100 років від «Лідер» користується стабільно високим попитом. При цьому заявлений термін служби не є маркетинговим ходом чи перебільшенням. На практиці 100 років — це більш ніж реальний термін, протягом якого:

  • Металочерепична покрівля зберігатиме свої базові функціональні показники — міцність, жорсткість, стійкість до корозії та герметичність.
  • Дах буде достатньо привабливим — так, певні зміни в кольорі неминучі, проте навіть за кількадесят років після монтажу покрівля виглядатиме привабливо.

покрівля з металочерепицею

Саме це і є вирішальним аргументом на користь металочерепиці — вона служить довго, і при цьому майже не змінюється ззовні.

Аналогічними властивостями можуть похвалитися й інші різновиди покрівельних матеріалів — профнастил, бітумна черепиця, композитна черепиця тощо. Проте металочерепиця — все одно визнаний лідер у цьому сегменті.

Переваги металевої черепиці

Експлуатаційні переваги металевої черепиці — це перш за все високі показники міцності та висока стійкість до корозії. Така комбінація властивостей забезпечується багатокомпонентною структурою:

  • Основу металочерепиці становить штампований сталевий лист. Використання якісної сталі ц цинковим покриттям дає змогу не лише убезпечити готовий виріб від деформацій, а й гарантує йому первинний захист від корозії.
  • Полімерне покриття наноситься на металеву основу з обов’язковим попереднім ґрунтуванням. Нанесення ґрунту необхідне для того, щоб забезпечити адгезію полімеру та захистити його від відшарування при вигинах металу та при перепадах температури.
  • Власне полімер — поліестер, пластизол, пурал, ПВДФ чи аналоги — це фінішний шар. Окрім декоративної функції він формує непроникну для вологи та кисню плівку. Внаслідок цього метал отримує захист від окислення. При цьому виробники використовують полімери з високою механічною стійкістю — тож пошкодити полімер при монтажі та експлуатації покрівлі вкрай важко.

покрівля з металочерепицею

Все це дозволяє отримати матеріал для покрівлі, який:

  • Міцно тримається на каркасі.
  • Не деформується під власною вагою і не провисає.
  • Добре поводить себе у різних кліматичних умовах.
  • Довго зберігає декоративні та функціональні властивості.

Звичайно ж, важливим буде і правильний вибір металочерепиці — враховувати варто не лише дизайн гонтів та колір, а й технічні характеристики. Проте на цьому етапі вам радо допоможуть співробітники інтернет-магазину «Лідер»!

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

03.09.2022 в 19:26 494 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.