Фібра поліпропіленова TM FIBER

AOinformСтатьи 18.02.2022 в 16:393820
Фібра поліпропіленова TM FIBER
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Види поліпропіленового фіброволокна від TM Fiber: MicroArm, PoliArm, X Mesh, MicroColor. Переваги та технологія використання фіброволокна.

«Чистий» бетон не такий міцний, як багато хто думає. Він кришиться, розшаровується, має низьку міцність на розтяг при згині, а також погано переносить перепади температур. Тому в бетонну суміш на стадії приготування додають різні модифікуючі добавки. Але є одна універсальна армуюча добавка, яка заміняє відразу кілька присадок, і в деяких випадках – класичне армування. Це фібра поліпропіленова.

Фібра поліпропіленова TM FIBER

У цій статті розглянемо продукцію компанії "ДІІФ" (торгова марка Fiber) - провідного виробника поліпропіленової фібри в Україні. Докладніше про продукцію, технічні карти та результати випробувань фіброволокна можна дізнатися на сайті компанії – https://fiber.ua/.

Види поліпропіленового фіброволокна від TM Fiber

Фібра поліпропіленоваКомпанія виробляє кілька видів фіброволокна:

  1. Найпопулярніша фібра - полімерні екструдовані мікроволокна з хімічною обробкою MicroArm довжиною 2-18 мм. Використовується як у виробничому секторі, так і в індивідуальному та промисловому будівництві.
  2. PoliArm – жорсткі синтетичні макроволокна хвилястої форми з первинного полімеру завдовжки від 25 до 55 мм. Основна сфера використання – будівництво монолітних об'єктів, гідротехнічних споруд, житлових багатоповерхових будівель та спецоб'єктів.
  3. Скручені поліпропіленові макроволокна довжиною 23, 39 та 54 мм, оброблені хімічними складами для підвищення адгезії – X Mesh. Сфера застосування необмежена.
  4. Кольорове фіброволокно MicroColor призначене більше для декорування приміщень та виробництва рідких шпалер.
  5. Diflon Electro – екструдоване ультраволокно, яке використовується переважно в електротехнічній промисловості та при виробництві акумуляторів (свинцево-кислотних).

Також компанія виготовляє мультифіламентні нитки.

Переваги та технологія використання фіброволокна

Поліпропіленове армувальне волокно – універсальна добавка для бетону, яка підвищує одразу кілька характеристик. Це насамперед характеристики міцності бетону.

Фібра як мінімум на 30% підвищує міцність на розтяг при згині. Також підвищуються міцність на стиск та ударна міцність.

Значно підвищуються показники водонепроникності, як наслідок морозостійкості. Також знижується пористість. До того ж бетон не розшаровується і не тріскається при висиханні. Використання фіброволокна продовжує термін експлуатації бетону на 10-20 років (залежить умов експлуатації).

Щодо технології використання, то фібру додають у бетонну суміш на стадії замішування. Пропорції вказано на упаковці. Купити волокно армуюче поліпропіленове можна на офіційному сайті компанії. Або у регіональних рітейлерів (будівельні магазини).

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

18.02.2022 в 16:39 382 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.