Як IT-спеціалістам швидко переїхати до Іспанії?

AOinformIT 14.11.2022 в 08:459580
Як IT-спеціалістам швидко переїхати до Іспанії?
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Отримуючи візу цифрового кочівника, можна розраховувати на легальне життя в Європі.

Події, які відбуваються останнім часом, надто сильно вдарили по працівникам, за їхнім фінансовим станом, а також можливості заробляти. Пандемія, а тепер і війна створили такі жорсткі умови, що людям іноді просто необхідно змінювати місце проживання, країну, і, відповідно, роботу чи професію.
    
Єдині, хто може більш-менш відчувати себе вільніше, то це фахівці IT-індустрії, оскільки для них є більше можливостей у пошуку клієнтів, а також є низка європейських країн, які пропонують зробити ре локацію. Наприклад, існує спеціальна віза в Іспанію для айтішників.

Легальна робота в Європі фрилансерам

Європейські країни запровадили новий документ, на підставі якого люди можуть працювати без прив'язки до місця роботи у сфері IT – це віза кочівника.

Digital Nomad Visa дає можливість перебувати громадянам України в Греції, Мальті, Німеччині, Португалії та працювати віддалено, тільки не на фірму країни, в якій знаходяться.

Нещодавно до цього списку приєдналася Іспанія, яка також надасть можливість отримувати такий документ. 

Переваги візи кочівника:

  • Можливість легального перебування від 3 до 12 місяців, з можливістю продовження.
  • Легко відкривати банківські рахунки в країні, а також мігрувати у межах Євросоюзу.
  • Можна отримати посвідку на проживання, користуватися соціальним пакетом.
  • Оплачувати податки та купувати житло.
  • Фрилансери підтримують економіку країни, але не займають робочих місць для місцевого населення.

Як IT-спеціалістам швидко переїхати до Іспанії?

Нюанси отримання візи

Подати заявку на відкриття «візи кочівника» може кожен, лише необхідно показати докази віддаленої роботи (контракт, проєкти, зроблені протягом 2-х років, підтвердити дохід у розмірі не менше 2000 євро).

Робота не повинна виконуватися для країни, куди людина подає заяву. Якщо це Іспанія, то не можна виконувати завдання для іспанських компаній. Варто зазначити, що обов'язково при заяві на візу необхідно вказувати точну адресу перебування (локацію, де людина проживатиме і виконуватиме роботу вдома).

Для того, щоб знайти найдешевші авіаквитки для перельотів до іншої країни, рекомендуємо скористатись зручним сервісом tripmydream. Це не просто зручний, але й досить вигідний сервіс пошуку авіаквитків для всіх мандрівників, зокрема і для фрилансерів, які планують відвідати європейські країни у пошуках роботи.

Отримуючи візу Digital Nomad, потрібно розуміти, що виїжджати за межі країни заборонено протягом перших 180 днів перебування. Жодних пільг для кочівників в оподаткуванні не існує, податки необхідно сплачувати у зазначений термін, і іноді не малу суму (від 13 до 25%), але на цей час Італія та Іспанія дозволяють платити трохи менше громадянам України.

Отримуючи візу цифрового кочівника, можна розраховувати на легальне життя в Європі, але лише дотримуючись усіх правил і статутів обраної для життя та роботи країни.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

14.11.2022 в 08:45 958 IT
5.0 // 1
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.