Як обрати насіння для посадки влітку

AOinformСтатьи 15.06.2024 в 22:506950
Як обрати насіння для посадки влітку
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Досвідченні городники радять влітку посадити деяку зелень та овочі.

Початківці садівники й городники задаються питанням, яке саме насіння варто висаджувати влітку. Адже хочеться завжди мати в запасі свою смачну зелень та овочі. Щоб зробити правильний вибір, варто ознайомитись з асортиментом насіння тут https://semena.in.ua/, а також вивчити деякі поради та рекомендації, підготовлені фахівцями.

Яку зелень варто висаджувати влітку

В цю пору року можна посадити:

  • Кріп. Фахівці зазначають, що посів можна здійснювати, починаючи з квітня.
  • Щавель. Ця рослина відноситься до багаторічних. Сіяти його варто саме у літній період. Це дозволить зібрати перший урожай уже восени.
  • Різні види салатів. Зараз є безліч видів салатів, які добре підходять для висадки влітку. Збирати врожай можна приблизно через 25-30 днів.
  • Петрушка. Ця рослина відмінно підходить для салатів та для різноманітних супів. Росте воно досить швидко.
  • Базилік. На те, щоб висаджений базилік виріс, потрібно близько 50-55 днів.

Які овочі можна висадити влітку

Досвідченні городники радять влітку посадити листяні буряки. Дана рослина відрізняється соковитим листям й стеблом. Відмінна риса цієї рослини — відсутність коренеплоду. Приблизно за 2 місяці можна збирати врожай. Цвітна капуста може висаджуватися у червні, а й у липні. При цьому фахівці радять віддавати перевагу раннім сортам.

Капуста Пак Чой — різновид китайської листової капусти. Дана капуста може споживатися в сирому вигляді або салатах. Її часто тушкують, варять або квасять. Росте вона протягом місяця.

Пекінська капуста повністю формується протягом 70 днів. Вона нормально зберігається в теплу і холодну пору року. Брокколі — популярний різновид капусти. Фахівці радять надавати перевагу раннім сортам, щоб до осені зібрати врожай. Дайкон садять як на початку літа, так і в середині. Ця рослина дуже корисна, оскільки містить велику кількість вітамінів та корисних мінералів. Усього за 60 днів виростає коренеплід, довжина якого становить близько 35-40 сантиметрів.

Як обрати насіння для посадки влітку

Огірки часто висаджують кілька разів. Якщо посіяти їх на початку та в середині літа, то врожай можна збирати до осені.

У літній період допускається посадка редиски, ріпи та кабачків. Але для того, щоб отримати хороший урожай, варто правильно готувати ділянку, використати відповідні добрива й корисні речовини. Їх можна придбати разом із насінням у спеціалізованих магазинах. Там можна звернутися до фахівців, які вам все підберуть та відправлять зручним способом за короткий термін.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

15.06.2024 в 22:50 695 Статьи
5.0 // 1
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.