Як покращити свою кредитну історію? Є перевірене рішення

AOinformСтатьи 22.02.2024 в 20:516190
Як покращити свою кредитну історію? Є перевірене рішення
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Кредитну історію можна виправити. Яким чином можна повернути доступ до банківських програм кредитування? Читайте подробиці в матеріалі.

Банки завжди були вимогливими до своїх клієнтів, що ускладнювало отримання кредиту. А з початком повномасштабної російської військової агресії отримати кредит стало ще важче. Тепер навіть коли йдеться про невелику суму, банки приділяють багато уваги кредитній історії. Якщо у клієнта були проблеми зі своєчасним погашенням кредитів, отримати нову позику практично неможливо.

Проте кредитну історію можна виправити. Яким чином можна повернути доступ до банківських програм кредитування населення.

Що таке кредитна історія і чому вона важлива

кредитна історія

Кредитна історія, фактично, є інформацією про дисципліну та благонадійність клієнта. Вона містить дані про те, які кредити раніше отримувала людина, як їх погашала, які має заборгованість і т.д. На основі цих даних формується кредитний рейтинг.

Якщо кредитний рейтинг людини низький, тобто кредитна історія зіпсована, банки не хочуть ризикувати та давати нову позику. Іноді навіть незначного прострочення погашення кредиту достатньо, щоб у майбутньому банк відмовився надавати кредит.

Як покращити кредитну історію

З усього вищесказаного випливає, що покращити кредитну історію можна лише одним способом — брати кредити та своєчасно їх погашати. Але як це зробити, якщо банки відмовляються видавати позички? На допомогу приходять мікрофінансові організації, наприклад, МФО Finsfera https://finsfera.ua/.

Такі компанії меншою мірою приділяють уваги кредитної історії, але при цьому кредит видають на меншу суму ніж у банку і на менший термін. Наприклад, у Finsfera можна отримати кредит на суму від 100 до 14000 гривень і на строк до 30 днів. У міру того, як ви будете брати й повертати кредити, ваша кредитна історія покращуватиметься.

Слід зазначити, що МФО працюють в Україні офіційно на основі ліцензій НБУ. Тому не тільки мають доступ до кредитних історій фізичних осіб, а й мають право вносити до них зміни.

Якщо кредитна історія людини сильно зіпсована, у видачі кредиту можуть відмовити й МФО. Це відбувається у ситуаціях, коли клієнт має непогашену заборгованість. У такому разі спочатку доведеться погасити борг, а потім подати повторну заявку.

кредит

Як отримати мікрокредит у МФО

На відміну від банків, МФО має мінімальні вимоги до своїх клієнтів. Як правило, щоб отримати кредит, необхідно мати:

  • вік від 18 років;
  • паспорт громадянина України та ІПН;
  • банківську картку.

При цьому не обов'язково мати офіційне джерело доходів, що дає змогу отримати кредит студентам, пенсіонерам, пільговикам, фрілансерам тощо. На зіпсовану кредитну історію МФО у більшості випадків теж заплющують очі, тому є найпростішим способом підвищити свій кредитний рейтинг.

Найголовніше при цьому — суворо дотримуйтесь умов договору. Тобто, необхідно своєчасно погашати кредит, щоб ваш рейтинг збільшувався, а не погіршувався. Паралельно з тим, МФО може стати для вас фінансовою підтримкою в складних ситуаціях.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

22.02.2024 в 20:51 619 Статьи
4.8 // 4
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.