Як правильно підібрати крем для обличчя?

AOinformСтатьи 21.03.2023 в 13:543850
Як правильно підібрати крем для обличчя?
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Ефективність підбору крему складається з 2 головних чинників: ви маєте знати особливості своєї шкіри та розуміти, які компоненти вам допоможуть.

Крем для обличчя — це той косметичний продукт, без якого важко уявити повноцінний догляд. Різноманітність кремів дає можливість використовувати їх як у базовій рутині, так і як активний засіб для вирішення певних проблем зі шкірою.

Пропонуємо вам розібратися у величезному розмаїтті кремів, щоби навчитися підбирати косметику, яка ідеально підходить саме вам.

Які бувають креми для обличчя?

крем для обличчя

Насамперед варто почати із самого базового засобу, який необхідний власницям будь-якого типу та стану шкіри — зволожувального крему для обличчя https://kosmetolog.ua/ua/kremy-dlya-litsa/. Цей продукт є обов’язковим кроком у будь-якій системі догляду нарівні з очищенням та захистом від сонця.

Крім зволожувального крему, буває безліч косметичних засобів із більш активними та концентрованими складами, які допомагають вирішити конкретні проблеми зі шкірою.

Серед таких кремів виділяють: антивікові, відновлювальні, протизапальні, заспокійливі, зміцнювальні та багато інших.

Здебільшого креми також умовно поділяють на денні, нічні та універсальні. Часто різниця між денним і нічним кремом полягає в наявності сонцезахисного чинника в першому випадку та вищої концентрації поживних компонентів у другому. Однак за відсутності SPF-захисту крем можна використовувати в будь-який зручний для вас час.

Як вибрати крем для обличчя?

крем для обличчя

Ефективність підбору будь-яких косметичних засобів складається з двох головних чинників: ви маєте добре знати особливості своєї шкіри та розуміти, які компоненти допоможуть вам її покращити.

Для цього необхідно з’ясувати тип шкіри, а також рівень її чутливості. Ви можете бути власницею нормальної, комбінованої, сухої чи жирної шкіри. Чутливість визначає наявність запалень, і навіть ризик появи алергічних реакцій.

Обираючи крем для обличчя важливо спиратися не лише на рекламні обіцянки на пакуванні, а й на склад продукту. Щоби вибрати відповідний зволожувальний крем, достатньо вивчити перші 5-10 найменувань компонентів. Зволожувальні інгредієнти найчастіше перебувають у засобі в найвищій концентрації, які в складі пишуться першими.

Якщо ви вибираєте більш вузькоспрямований продукт, який покликаний вирішувати конкретні проблеми зі шкірою, варто вивчити весь склад. Адже що вища активність компонента, то менша концентрація його необхідна — тому головні інгредієнти можуть бути ближче до кінця списку.

Обираючи крем для чутливої ​​шкіри, схильної до алергії, варто ще більше приділяти уваги складу. Не рекомендуємо використання органічної косметики — оскільки натуральні компоненти найбільші алергени.

Прагнення використання лише натуральної косметики через страх перед «хімією» невиправдано, оскільки всі інгредієнти косметичних засобів, представлених на ринку, є цілком безпечними, пройшли всі необхідні перевірки.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

21.03.2023 в 13:54 385 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.