Як розпочати бізнес в Естонії?

AOinformЭкономика 08.07.2023 в 01:248140
Як розпочати бізнес в Естонії?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Бажаючим відкрити власну справу в ЄС варто придивитися до Естонії.

Сьогодні можливість відкрити власний бізнес у країні ЄС є майже у кожного охочого. Але щоб він виявився успішним, варто наперед продумати багато моментів. І перш за все треба правильно обрати країну.

Наприклад, охочим відкрити власну справу в ЄС варто придивитися до Естонії. Все тому, що тут відносно проста система оподаткування, ефективна підтримка і цифрова інфраструктура, що активно розвивається.

Які існують способи реєстрації бізнесу?

Перед тим як розпочати реалізацію задуманого, варто ознайомитися з найбільш популярними способами. Це дозволить вибрати найпривабливіший варіант. Спираючись на дані порталу https://4b.ua/blog/how-to-open-company-estonia/, розкажемо, які особливості має ця країна.

  1. Реєстрація нової компанії для більшості бізнесменів вважається універсальним варіантом. Адже це дозволяє вести практично будь-який бізнес.
  2. Щоб не витрачати багато часу і сил, можна придбати готову компанію. Таким чином можна отримати налагоджене виробництво, повний пакет документів, і навіть чудову історію. Але для того, щоб даремно не витрачати кошти, варто попередньо провести перевірку організації.
  3. Якщо бізнесмен вже має компанію, то на території Естонії можна відкрити філію. Щоб здійснити її реєстрацію, потрібно підготувати документацію, вибрати директора, а також прописати адресу, яка розташована на території Естонії.

Який би з варіантів не був обраний, варто спочатку все детально вивчити. Все це дозволить знайти найкращий з представлених варіант для себе.

Як розпочати бізнес в Естонії?

Основні умови відкриття компанії на території Естонії

Оскільки найчастіше в Естонії відкривають ТОВ, слід вивчити особливості реєстрації цієї компанії.

Засновником може бути будь-яка людина, яка досягла повноліття. Немає значення той факт, яке саме громадянство в людини. Але при цьому має бути й акціонер.

Окремо визначається розмір статутного капіталу. Він може становити один і більше євро. Але найкраще, щоб не виникало складнощів, підготувати статутний капітал у розмірі як мінімум 2,5 тисячі євро. Для того, щоб вносити статутний капітал, варто підготувати заяву, яка відповідає певним вимогам.

Щоб процедура реєстрації проходила без проблем, важливо мати юридичну адресу, яка розташована на території Естонії. Ця адреса може бути використана для того, щоб приймати кореспонденцію. Щодо розташування самого бізнесу, то можна вибрати інше місце.

Щоб вдало провести процедуру реєстрації, необхідно брати до уваги безліч аспектів. Це дозволить скоротити всі майбутні витрати та досягти бажаного результату.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

08.07.2023 в 01:24 814 Экономика
5.0 // 2
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.