Як вибрати міжкімнатні двері у квартиру

AOinformСтатьи 30.11.2023 в 01:316650
Як вибрати міжкімнатні двері у квартиру
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
При виборі нових міжкімнатних дверей люди повинні підібрати модель, яка не лише виглядає естетично, але й виконує всі необхідні функції.

Міжкімнатні двері грають важливу роль у зонуванні простору та забезпеченні звуко- і теплоізоляції, тому їх встановлюють у квартирах та будинках. Великий їх вибір представлений на сайті holz.ua. Але перед тим, як купити міжкімнатні двері, потрібно знати, як їх обрати.

Критерії, які варто врахувати обов’язково

При виборі нових міжкімнатних дверей люди повинні підібрати модель, яка не лише виглядає естетично, але й виконує всі необхідні функції. Для цього варто врахувати наступні моменти:

  1. Стиль. Оберіть стиль, який гармонійно вписується в дизайн вашого приміщення. Це може бути сучасний, класичний, мінімалістичний чи інший стиль, що відображає ваші вподобання.
  2. Колір. Двері можуть бути в тон кімнати або стати контрастним акцентом. Обрана модель може бути в колір стін, підлоги або меблів.
  3. Дверний отвір. Обов'язково вибрані двері повинні точно вписуватися і функціонувати з урахуванням геометрії приміщення. Тому потрібно допомога спеціаліста, який визначить правильно ширину, висоту та глибину.
  4. Матеріал виготовлення. Сучасна продукція може бути виготовлена з різних матеріалів (дерево, МДФ, метал, скло тощо). Потрібно обрати той, що відповідає вашим вимогам, буде довговічним і й міцним.

Також варто звертати на вид продукції за способом відкриття.

Розпашні двері

Вони вважаються найбільш популярними сьогодні, адже їх можна встановити в будь-якій кімнаті й отримати гарно шумоізоляцію. Вони відкриваються всередину або назовні, тут варто обирати що для вас буде більше зручним варіантом.

Розсувні двері

Також їх називають двері-купе, адже їх встановлюють на спеціальну рейку, яка розташовується зверху або знизу. Такий варіант відмінно підійде для створення гардеробної кімнати, а ось для звичайної вони менш ефективні, адже шумоізоляція буде низькою.

Як вибрати міжкімнатні двері у квартиру

Приховані двері

Виглядають вони досить стильно. Їх можна побачити лише добре придивившись до стіни, адже вони мають особливу конструкцію, завдяки якій двері повністю зливаються з обстановкою й створюють цілісний стиль приміщення.

Такий вибір ідеальний коли необхідно розширити простір, візуально його витягнути. Також це відмінний варіант якщо необхідно облаштувати приміщення яке необхідно приховати.

Який краще обрати матеріал

Найдоступніші двері виготовляються з деревини, яка покрита плівкою. Цей варіант підійде для сімей де є маленькі діти, адже за ними досить легко доглядати. Можна обрати фарбовані двері, якщо ви любите часто робити ремонт змінювати обстановку. Незвичайно виглядають скляні моделі, які допоможуть візуально розширити простір і зробити кімнату світліше.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

30.11.2023 в 01:31 665 Статьи
5.0 // 7
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.