Як вибрати зимовий спальний мішок для військових

AOinformСтатьи 18.09.2023 в 03:368560
Як вибрати зимовий спальний мішок для військових
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб в суворих зимових умовах військові могли комфортно відпочити, слід уважно вибирати для них спальні мішки.

Спальний мішок – це необхідна річ у будь-якому поході, але якщо для літа можна вибирати звичайний легкий варіант, то для зими вже потрібні спеціальні моделі. Особливо це важливо, якщо потрібно вибрати мішок спальний для ЗСУ, адже військовим доводиться перебувати у складних умовах постійно. Існує безліч критеріїв, на які обов'язково слід звертати увагу.

Основні параметри для вибору зимового спальника: що радять професіонали

Є кілька основних нюансів, які враховуються:    

  • наповнювач – вибір робиться між пухом та синтетикою. Для тих, хто збирається використовувати спальник взимку лише час від часу, синтетичний наповнювач стане чудовим рішенням і не вдарить гаманця. А ось людям, яким доводиться довго знаходитися в екстремальних умовах, краще вибрати пух – він коштує дорожче, але й прослужить дуже довго, крім того, він суттєво заощадить місце у рюкзаку та бліндажі;
  • дизайн – йдеться про вибір між конвертом чи коконом. І для зими краще вибрати другий варіант, оскільки у нього є максимально ефективна конструкція каптуру, він досить щільно прилягає до тіла і швидше зігрівається від тепла тіла;
  • зовнішній шар – ідеальним варіантом буде нейлон або поліестер, який для зимових спальників додатково армується та обробляється таким чином, щоб не пропускати вологу зовні.

Якщо військовому доводиться багато часу проводити в екстремальних умовах, то краще звернути увагу на мішки з інтегрованим або знімним термозахистом, які дозволяють додатково обігріти обличчя.

Як вибрати зимовий спальний мішок для військових

Додаткові параметри та функції: які бувають і навіщо потрібні

Значна частина сучасних спальників доповнюється невеликою кишенькою, куди можна заховати мобільний телефон. І найкраще купити спальний мішок саме з таким доповненням, оскільки смартфон може розрядитись за одну морозну ніч.

Важливо звертати увагу на довжину спальника - він не повинен бути занадто довгим і широким, але і не повинен бути впритул. Тому, купуючи спальник зимовий військовий в інтернет-магазині, обов'язково потрібно зробити точні виміри, а якщо спальник купується офлайн – просто залізти до нього.

Що стосується щільності утеплювача, слід вибирати мішки з показником 750 до 950 FP. Вони відмінно зігрівають і при цьому не руйнівні для гаманця. Люди, які присвячують життя екстремальним походам, обирають спальники з показником густини понад 1000 FP, тому при виборі виробів для військових варто взяти до уваги їхній досвід.

Від так званих всесезонних спальників у справжніх зимових умовах практично не буде користі, так що покупку можна буде сміливо вважати марною.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

18.09.2023 в 03:36 856 Статьи
5.0 // 6
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.