Як відбувається розірвання шлюбу в Україні

AOinformСтатьи 04.05.2023 в 00:379180
Як відбувається розірвання шлюбу в Україні
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Якщо чоловік та жінка знайшли компроміс, згодні зі всіма умовами, то вони можуть розлучитися набагато швидше.

Розірвання шлюбу — складний та тривалий процес, через який проходять багато українців. Країна має свої власні законодавчі норми, які встановлюють процедуру розірвання шлюбу та вимоги до неї, тож їх варто притримуватись, щоб все зробити швидко й без проблем. Якщо хочеться максимально пришвидшити процедуру, можна перейти за посиланням https://www.malyk.com.ua/service/family/rozirvannia-shliubu та звернутися до адвоката Малика, який працює не один рік.

Як проходить процедура

Розлучитися можна двома шляхами:

  • через суд;
  • за згодою кожного з подружжя.

Якщо чоловік та жінка знайшли компроміс, згодні зі всіма умовами, то вони можуть розлучитися набагато швидше. Якщо є розбіжності, заперечення та спірні питання, та справа може дійти до суду.

Якщо розлучення відбувається за згодою

У такому випадку складається договір про розірвання шлюбу, де прописуються усі моменти (поділ майна, умови підтримки дітей, ділові зобов’язання, тощо). Він може бути складений подружжям або адвокатом.

Якщо розлучення відбувається за участю суду

У цьому випадку необхідно скласти та подати відповідний позов. На процедуру може піти декілька місяців або років. Все залежить від конкретної ситуації та кількості спірних питань.

Якщо при розлученні не вдається поділити майно, то також потрібно звернутися до суду. Також  варто надати документи, де вказані власники майна.

Які документи потрібні

До пакета обов’язкових документів входять: оригінал свідоцтва про шлюб, а також копії паспортів подружжя. Якщо в сім'ї є діти, то необхідно також надати документи, які засвідчують їхнє народження та скласти акт про їхнє утримання. У цьому документі визначається й розмір аліментів.

Як відбувається розірвання шлюбу в Україні

Які складнощі можуть виникати?

Складнощі під час розлучення можуть виникати, якщо одна зі сторін не бажає розірвання шлюбу, або якщо в сім'ї є спірні питання. У такому випадку можуть знадобитися послуги адвоката, який допоможе захистити права свого клієнта та вирішити спірні питання.

Навіть якщо розлучення пройшло успішно, одна зі сторін може в майбутньому звернутися до суду, щоб назначити розмір аліментів. Тому важливо під час розлучення вирішити всі спірні питання, особливо якщо є діти, щоб не повертатися до зали суду та не проходити все знову та знову. Гарний адвокат може допомогти вам, головне правильно його обрати, звертаючи увагу на досвід роботи та його спеціалізацію.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

04.05.2023 в 00:37 918 Статьи
4.8 // 6
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.