Як зберегти корпоративну таємницю та уникнути небезпеки шпигунства?

AOinformСтатьи 13.10.2023 в 11:357380
Як зберегти корпоративну таємницю та уникнути небезпеки шпигунства?
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
В більшості компаній намагаються захистити себе від кібершпигунства, проводять регулярне оновлення систем захисту та перевірку на прослуховування.

У Києві сьогодні розташована найбільша кількість центральних і регіональних офісів великих корпорацій зі світовим ім'ям. Тут проводять великі торгові угоди, продумують нові проєкти у сфері IT, винаходять абсолютно нові маркетингові стратегії й працюють кити у світі благодійності. Природно, що кожна компанія, яка має вагу на світовому, політичному або національному рівні, потребує особливого захисту. Саме тому в більшості компаній намагаються захистити себе від кібершпигунства, проводять регулярне чищення та оновлення систем захисту, а також виконується перевірка на прослуховування.

Пошук прослуховувальних пристроїв

Збереження важливої внутрішньокорпоративної інформації, забезпечення таємниці клієнтів і усунення з ринку нечистих на руку конкурентів — найважливіша робота для розвитку будь-якого бізнесу, з якою можуть впоратися тільки фахівці. Як говориться в прислів'ї: "Хто володіє інформацією, той володіє світом", — і це максимально точне відображення важливості збереження корпоративної таємниці та етики далеко від розголосу.

корпоративна таємниця

Пошуком прослуховувальних пристроїв у Києві займається одна з найбільших охоронних організацій Ohholding. Завдяки їхній кропіткій роботі виявляються й усуваються різні типи шпигунського обладнання:

  • технічні засоби прослуховування;
  • міні-камери для спостереження;
  • закладні пристрої з радіочастотним передаванням;
  • системи обходу захисту корпоративної комп'ютерної мережі;
  • прослуховувальні пристрої в телефонних лініях і багато іншого.

Крім виконання пошуку і видалення систем відстеження, компанія розробляє і впроваджує додаткові захисні пристрої, які дають змогу позбутися непроханих "очей" і "вух" у переговорних, кабінетах керівників і громадських приміщеннях.

Системи захисту від прослуховування і спостереження

Правильно організована система безпеки найчастіше працює в бездротовому режимі, що не дає повної можливості заглушити радіочастотні сигнали всередині будівлі. Відмовлятися від камер стеження на користь корпоративної безпеки більше не потрібно, адже над розв'язанням цієї проблеми для вашої компанії працюватимуть висококваліфіковані фахівці Охоронного Холдингу з величезним досвідом роботи.

Після обстеження ввіреної території та проведення аудиту керівнику компанії або директору з безпеки буде запропоновано найефективніші методи боротьби зі шпигунами.

Все, починаючи від відстеження дій співробітників, до раннього виявлення незаконних систем запису або передавання даних, можна реалізувати за умови правильної підготовки до захисту від "непрошених" гостей.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

13.10.2023 в 11:35 738 Статьи
5.0 // 3
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.