Якими будуть наслідки краху Silicon Valley Bank для світу

AOinformЭкономика 18.03.2023 в 08:094150
Якими будуть наслідки краху Silicon Valley Bank для світу
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Банкрутство SVB матиме значні наслідки майже для всього світу.

Нещодавно в США збанкрутував Silicon Valley Bank. І це може негативно вплинути на всю світову технологічну індустрію. У різних країнах світу вже почали панікувати багато засновників стартапів. 

Філіали SVB відкриті у таких країнах:

  • Великобританія;
  • Ірландія;
  • Германія;
  • Ізраїль;
  • Канада;
  • Данія;
  • Гонконг;
  • КНР;
  • Індія;
  • Кайманові острови.

Спираючись на Rates - фінансові новини, розглянемо, що саме відбувається і до яких наслідків може призвести.

Наслідки для Великобританії

Один із підрозділів Silicon Valley Bank, який знаходиться на території Великобританії, визнали неплатоспроможним 13 березня. Тож можна сказати, що наслідки вде вийшли за межі США. Торгівля наразі не проводиться. Крім того, було припинено прийом нових клієнтів. Від величезної кількості керівників різноманітних організацій та технологічних компаній було підготовлено листа, який направили міністру фінансів. Основна вимога – це ухвалення відповідних дій.

Міністр фінансів Хант деякий час тому вів переговори з керівником Банку Великобританії. Такі дії робилися для того, щоб покращити ситуацію.

Додатково співробітники Міністерства фінансів Англії провели опитування, у яких брали участь керівники стартапів. Вони цікавилися, які депозити вони мають, скільки коштів витрачається. Обов'язково уточнювалося і те, чи користуються стартапери послугами SVB.

Якими будуть наслідки краху Silicon Valley Bank для світу

На що вплинуло банкрутство Silicon Valley Bank?

Від Джека О'Міра, який запустив стартап Ocher Bio, надійшла заява про те, що він не зміг із депозиту SVB вивести кошти. Він зазначив, що відсутність будь-яких дій може спричинити знищення певної кількості підприємців.

Більшість депозитів цього банку, які були відкриті у Великій Британії, застраховані. При цьому інформація про те, коли саме їх буде виплачено, невідомо. Додатково банкрутство негативно вплинуло і на те, як саме протікатиме фінансування венчурного капіталу.

Ще один засновник стартапу Cuckoo, якого звати Олександр Фіцджеральд, зазначив, що поступово фінансування більшості британських стартапів припинилося або призупинилося. І від того, наскільки швидко буде втручання з боку Міністерства фінансів, залежить і рівень розвитку підприємництва.

Про негативні наслідки для бізнесу також заявляють азіатські технічні лідери. Великі проблеми назрівають і в Канаді, де філіал SVB теж призупинив свою діяльність.

Декілька днів тому від Ілона Маска надійшла заява про те, що він планує придбати Silicon Valley Bank, якщо найближчим часом ситуація не зміниться. Але поки що далі твітів справа не продвинулася.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

18.03.2023 в 08:09 415 Экономика
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.