Користь салатів та популярні рецепти

AOinformLifeStyle 09.04.2023 в 20:5235190
Користь салатів та популярні рецепти
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Якщо класичний салат лише з капусти, огірка та помідора набрид, можна спробувати приготувати щось інше.

Салати — це чудовий спосіб додати до свого харчування більше свіжих овочів та фруктів, що містять корисні вітаміни та мінерали. Рецепти салатів можуть бути різними й включати різні складники, тому можна експериментувати й щоразу змінювати страви, дивуючи свої смакові рецептори.

Користь салатів

Вживаючи страви на основі овочів та фруктів можна:

  1. Знизити ризик розвитку численних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання, діабет, рак та інші.
  2. Отримати багато вітамінів та мінералів, таких як вітамін С, каротин та калій, які необхідні для здоров'я. Їх споживання допомагає підтримувати оптимальний рівень енергії та функції органів.
  3. Їсти смачно й схуднути. Салати містять менше калорій, ніж більшість інших страв, тому вони можуть допомогти контролювати вагу. Крім того, вони допомагають забезпечити достатню кількість рослинної їжі, що необхідна для підтримки здорового стану.

Салати можуть бути дуже смачним та різноманітним додатком до будь-якої страви. А з додаванням різних соусів та спецій, вони можуть ставити ще смачнішими та цікавішими.

Якщо ви хочете дізнатись більше про смачні рецепти та переглянути їх складові, можна перейти на сайт Foodideas та передивитися ідеї для смачного сніданку, обіду чи вечері. Уся інформація представлена українською мовою, а сам сайт зручний. Можна відшукати страви по способу приготування та знайти необхідний рецепт за допомогою пошукового рядка, що дуже зручно.

Варіанти корисних страв

Якщо класичний салат лише з капусти, огірка та помідора набрид, можна спробувати приготувати щось інше. Наприклад, салат "Цезар". Для нього знадобиться:

  • листя салату Айсберг;
  • відварене куряче філе;
  • сир пармезан;
  • грінки (покупні або домашні);
  • відварені яйця.

Для заправки також потрібно підготувати оливкову олію, гірчицю, часник, лимонний сік, сіль та перець. Тут усе просто: ставимо відварюватися яйця та в окремій каструлі філе. У той час потрібно нарізати середніми шматочками або порвати руками листя салату та перекласти на тарілку. Коли приготується м’ясо та яйця, філе ділимо на волокна, а яйця ріжемо не дуже мілко. Викладаємо до салату.

Сир беремо тертий або ріжемо на тоненькі шматочки. Додаємо в тарілку разом з грінками. Заправку готуємо з вказаних інгредієнтів.

Користь салатів та популярні рецепти

Салат з морепродуктів

Цей варіант дорожчий та підійде тим, хто полюбляє морепродукти. Для нього знадобляться: креветки, мідії, лосось, оливки, помідори, огірки, зелений горошок, оливкова олія, лимонний сік, сіль, перець. Лосось та помідори ріжемо на шматочки. Додаємо мідії, креветки та оливки. Огірки ріжемо на кільця та додаємо в салат разом з зеленим горошком. Заправляємо усе оливковою олією, лимонним соком, сіллю та перцем.

Салат "Грецький"

Він ідеально підійде для вечері. Для нього необхідно купити наступні продукти: огірки, помідори, оливки, фета, зелений перець, оливкова олія, оцет, сіль, перець. Тут також усе достатньо легко: ріжемо огірки на кільця та помідори на чотири частини. Далі додайте оливки, зелений перець та кубики фети. Заправте салат оливковою олією, оцтом, сіллю та перцем.

Салати — це не лише корисна, але і дуже смачна страва, яка може стати головним різноманіттям на столі. Вони можуть бути приготовлені з різних інгредієнтів, таких як овочі, фрукти, м'ясо, риба, та багато іншого. Тож, якщо ви шукаєте ідеї для салатів, то ця стаття для вас.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

09.04.2023 в 20:52 3519 LifeStyle
4.3 // 3
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.