Квіти на 8 Березня: як обрати гарний букет

AOinformСтатьи 14.01.2024 в 23:4311110
Квіти на 8 Березня: як обрати гарний букет
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Один із ключових параметрів у виборі квітів – це їхній відтінок.

Квіти – найкращий подарунок для жінки на будь-яке свято, і 8 березня – не виняток у цьому випадку. Однак, перш ніж замовити квіти на 8 Березня у Львові, варто ознайомитися з основними особливостями їхнього вибору.

Традиції подарунків на 8 березня

Згідно з історичними хроніками, до 1950-х років було заведено вітати представниць прекрасної статі з цим святом винятково словесно, а в разі вибору презенту чоловіки обмежувалися чимось скромним і недорогим. Однак у 1966 році Жіночий день було визнано святом на державному рівні і він став вихідним від роботи днем. Саме з тих пір і понеслася так звана «весняна квіткова лихоманка».

Відтоді ця тенденція не втратила своєї актуальності, адже квіти і свята люблять більшість жінок, а тому кожній з них вкрай приємно отримувати подібні знаки уваги у вигляді квіткових презентів.

Види квітів на подарунок

Як правило, на це свято купують один із таких різновидів квітів:

  1. Троянди.  Є найбільш затребуваною й універсальною квіткою, яка підійде як подарунок на будь-яке свято, зокрема й на День жінок.
  2. Тюльпани. Являють собою всесвітньо відомий символ не тільки цього святкового дня, а й весняної пори року загалом.
  3. Гвоздики. Уособлюють любов до жінки і висловлюють захопленість коханою людиною.
  4. Ромашки. Символізують невинність і юність, стануть чудовим вибором для романтичних парочок.
  5. Лілії. Їх нерідко використовують для виготовлення весільних букетів, тому такі квіти викликають у жінок приємні асоціації, а чоловікам дають змогу натякнути на серйозність своїх намірів.

Квіти на 8 Березня: як обрати гарний букет

Як вибрати

Під час вибору квітів жінці на 8 березня слід звертати увагу на такі параметри:

  • Колір.
  • Кількість квітів.
  • Оформлення букета.
  • Смакові уподобання одержувачки.

Один із ключових параметрів у виборі квітів – це їхній відтінок. Наприклад, рожевий символізує жіночність і витонченість, бордовий і червоний – пристрасть, фіолетові та сині квіти асоціюються з владою, а помаранчеві – з теплом, відкритістю і добротою. Кількість квітів визначається не тільки бюджетом, а й їхнім видом. Наприклад, троянда в кількості однієї штуки є цілком повноцінним подарунком, а ось лілії краще дарувати в більшій кількості. Важлива складова букета – його дизайн. За відсутності відповідних знань у флористиці, краще довірити це завдання досвідченим фахівцям, які підберуть найоптимальніший варіант оформлення для конкретної людини.

І нарешті, найважливіший критерій вибору – побажання самої дами. Комусь більше сподобається скромна самотня квітка, хтось віддасть перевагу пишному букету, а комусь і зовсім припаде до душі кактус.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

14.01.2024 в 23:43 1111 Статьи
4.6 // 5
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.