Любов до себе — перший крок до здорових відносин

AOinformСтатьи 17.07.2023 в 01:4710780
Любов до себе — перший крок до здорових відносин
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Якщо вам важко впоратись самому, обов'язково знайдіть людину, яка підтримає вас та буде позитивно впливати на вашу самооцінку.

Любов до себе — чудове підґрунтя для психологічного здоров'я та щасливого життя. І мова не йде про самозакоханість, завищену самооцінку або нарцисизм. Скоріше про позитивне ставлення до себе, прийняття власних переваг та недоліків. Крім того, люблячи себе, ви зможете побудувати здорові відносини з іншими людьми. Тому якщо з цим у вас є проблеми, варто зайти на сайт https://mefeelgood.com/ та звернутися до психолога.

Як прийняти та полюбити себе: практичні поради

Щоб це зробити потрібен час, зусилля і самодисципліна. Також у прийнятті себе можуть допомогти наступні поради:

  • Працюйте з самооцінкою. Для цього варто визнавати, що у вас є позитивні якості й досягнення. Зосереджуйтесь лише на сильних сторонах та намагайтесь їх розвивати. Щодо недоліків їх потрібно прийняти як частину себе.
  • Намагайтесь менше себе критикувати та позбутись негативних думок. У цьому допоможуть позитивні аспекти вашого життя й нагадування про власні досягнення.
  • Виділяйте час на хобі. Потрібно хоча б декілька годин на день займатись тим, що вам може принести задоволення і радість. Навіть якщо у вас дуже зайнятий графік, потрібно зробити віконце, адже це допоможе побудувати позитивне сприйняття самого себе.
  • Не забувайте про догляд за тілом і розумом. Фізіологічний стан і психічний являються взаємопов'язаними складовими. Тому якщо ви будете не будете зациклюватися на думці як полюбити себе, а будете регулярно займатися спортом, збалансовано харчуватись та спати достатню кількість часу, це допоможе у майбутньому. Щодо розуму, потрібно багато читати, вивчати щось нове або складати головоломки.

Якщо вам важко впоратись самому, обов'язково знайдіть людину, яка підтримає вас та буде позитивно впливати на вашу самооцінку. Якщо у вашому оточенні є токсичні стосунки, настав час їх розірвати й покращити своє життя.

Любов до себе — перший крок до здорових відносин

Що робити, якщо немає близької людини, якій ви довіряєте

У цьому випадку над побудовою позитивної самооцінки та любові до себе варто попрацювати з психологом. Саме він допоможе вам зрозуміти як вирішити проблему та як полюбити себе. Професійний психолог може стати вашою опорою й надати підтримку коли це необхідно. З ним ви можете поділитися своїми емоціями й думками, а також зрозуміти чому у вас занадто низька самооцінка.

Головне обрати для співпраці саме спеціаліста, який принесе у ваше життя користь, а не зруйнує психіку. Шукати психолога можна онлайн, адже багато професіоналів мають власний сайт, через який можна записатись на консультацію.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

17.07.2023 в 01:47 1078 Статьи
5.0 // 3
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.