Messenger обрізає посилання, як бути?

AOinformСтатьи 02.03.2022 в 11:035730
Messenger обрізає посилання, як бути?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Cервіси коротких посилань можуть допомогти в багатьох випадках, можемо рекомендувати підібрати з багатьох варіантів той, що підійде вам.

Часто можна зустріти ситуацію, коли ви відправляєте посилання на інтернет-магазин, профіль в соц.мережах, допис на вашу стіну, посилання передається у неповному обсязі До прикладу, ми могли помітити, що ви формуєте порівняння товару на маркетплейсі, або навіть формуєте корзину, відправляєте посилання на неї своєму товаришу до обговорення, проте в результаті посилання обрізається і ваш результат праці втрачено.

Це відбувається з кількох причин:

  • посилання перевищує число доступне для передачі в месенджері, залишок символів просто обрізається системою;
  • інтернет-магазин використовує усе різномаїття параметрів для відображення кольору, ID товару, розміру та інше, що збільшується, в свою чергу, в рази при порівнянні кількох схожих товарів. При цьому можуть використовуватись символи ?,&,%,$. В залежності від сайту знаки відрізняються, проте система передачі повідомлень може не прийняти якийсь з них і обрізати посилання одразу за ним;
  • враховуючи попередній факт, посилання можуть набувати гігантського формату. і ви просто можете скопіювати його не в повному обсязі, допустивши чисто механічну помилку.

Таким чином ми отримали посилання, котре більше не має цінності, адже не передає сутності.

Що можна зробити в такому випадку?

скорочення посилань

  1. Скористайтесь сервісом скорочення посилань — це спеціальні сервіси, котрі в обмін на довге посилання надають користувачеві його короткий аналог. Таке посилання типу surl.li/xxx має ряд переваг, воно завжди передає 100% інформації всередині себе, воно не буде обрізане месенджерами, воно гарно виглядає і легко запам'ятовується.
  2. Завжди перевіряйте, чи скопіювали ви повністю посилання з адресної строки. Для того, щоб гарантувати це, краще скористайтесь комбінацією клавіш, котра виділяє усі символи блоку. Для цього ставимо курсор в адресну строку і натискаємо CTRL+A, після чого CTRL+C. Готово посилання в буфері обміну і може бути передано.
  3. Після передачі посилання в месенджері, клікніть по ній, щоб впевнитись, що вона передає потрібну вам інформацію. Всім знайома ситуація витраченого часу на суперечки з приводу того, отримав співбесідник потрібну інформацію чи ні.

Загалом, до речі, сервіси коротких посилань можуть допомогти в багатьох випадках, можемо рекомендувати підібрати з багатьох варіантів той, що підійде вам. Це зменшить заспамленість месенджерів, стане зручним інструментом, якщо ви багато постите у своїй стрічці в соцмережах. Врешті такі посилання красиві, з них виходять невеликі QR коди та легко запам'ятати.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

02.03.2022 в 11:03 573 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.