Наповнювачів для котів: види та поради з вибору

AOinformСтатьи 05.09.2023 в 11:1023860
Наповнювачів для котів: види та поради з вибору
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Для того, щоб вибрати хороший та якісний наповнювач для котів зважте на декілька важливих аспектів.

Вибір наповнювача для кота — це відповідальна справа. Тут йдеться не лише про гігієну, а й про комфорт домашнього улюбленця. Вдало обраний наповнювач чудово поглинає вологу, маскує неприємні запахи, не викликає алергію. Окрім того, наповнювач для котів має економно витрачатися, бути легким у прибиранні. Як знайти такий в зоомагазині? Поговоримо просто зараз!

Як вибрати наповнювач для котів?

наповнювач для котів

Перш за все, варто звернути увагу на тип наповнювача. Найпопулярніші — це бентонітовий, силікагелевий, біорозкладний. Кожен з них має свої переваги та недоліки. Наприклад, силікагелевий наповнювач чудово вбирає вологу й запахи, але коштує дорожче. А бентонітовий — бюджетніший, проте трохи гірше справляється зі своїми функціями. 

Коти чутливі до запахів, тому обирайте наповнювач з мінімальним ароматом, або узагалі без нього. Також надавайте варіанту наповнювачам, які не утворюють багато пилу, оскільки він може бути шкідливим для вашого здоров'я, так і для здоров'я вашого улюбленця. 

Комфорт домашнього улюбленця — дуже важливий. Деякі коти можуть бути вибагливі до текстури наповнювача. Вони можуть відмовлятися використовувати наповнювач, який їм не подобається на дотик. Варто спостерігати за реакцією вихованця та коригувати вибір відносно неї. 

Кошенята та улюбленці похилого віку особливо чутливі до наповнювача. Вони потребують безпечних, приємних на дотик та гіпоалергенних варіантів. Ще один важливий варіант — це ефективність поглинання запаху й рідини. Чим вона вища — тим краще. 

Вибір наповнювача: додаткові поради

наповнювач для котів

Для того, щоб вибрати наповнювач безпомилково та купити його вигідно, зауважте:

  • Краще відмовитися від наповнювачів зі штучними ароматизаторами. Допитливі кошенята можуть пробувати їх на смак, що призводить до отруєння, алергічних реакцій. 
  • Наповнювачі мають різний ціновий діапазон. Розгляньте свій бюджет та знайдіть баланс між якістю та ціною. Зараз можна легко придбати недорогі наповнювачі, які чудово справлятимуться зі своєю основною функцією. 
  • Спочатку купіть невелику упаковку наповнювача, та подивіться, як котик реагуватиме на нього. І лише потім, коли ви переконаєтеся, що улюбленцеві продукт підійшов, можна брати більше пакування.

Купувати наповнювач для котячого туалету радимо в надійних зоомагазинах з вигідними цінами. Наприклад, у “Ветап” часто бувають акції, знижки та спеціальні пропозиції для покупців. Консультанти магазину допоможуть обрати наповнювач, який підійде саме для вашого домашнього улюбленця. Вдалих покупок!

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

05.09.2023 в 11:10 2386 Статьи
5.0 // 17
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.