Навіщо використовують гербіциди та яка від них користь

AOinformСтатьи 15.06.2024 в 22:124950
Навіщо використовують гербіциди та яка від них користь
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Сьогодні існує велика кількість гербіцидів, кожен з яких має свої переваги та особливості використання.

Як відомо, культурні рослини відрізняються значно меншою стійкістю, якщо порівнювати їх із бур'янами. Від останніх, фермер зазнає великих збитків, тому у фермерських господарствах при вирощуванні різних культур обов'язково використовуються гербіциди, ознайомитися з асортиментом яких можна в інтернет-магазині https://www.ukravit.ua/gerbitsidi/ спеціалізованих товарів. Для того, щоб використовувати ці речовини правильно, потрібно мати всю необхідну інформацію про їх властивості.

Які бувають гербіциди

Ці склади можна поділити на кілька груп, залежно від своїх практичних цілей. І зробити це можна за їхньою хімічною структурою, характером дії, способом використання, а також залежно від того, наскільки вони впливають на навколишнє середовище. Також їх можна поділити на органічні та неорганічні. В одному класі можуть знаходитися гербіцидні сполуки, що мають схожу будову і механізм дії, але водночас різні за гербіцидною активністю, вибірковістю до культури, токсичними властивостями.

Гербіциди за типом впливу: що потрібно знати

Це теж дуже важлива класифікація, яка поділяє їх на дві категорії:

  • вибіркового впливу — такі гербіциди не завдають шкоди культурним рослинам і при цьому пригнічуватимуть або знищуватимуть шкідливу рослинність;
  • для знищення всієї рослинності — їх зазвичай розпорошують на листову поверхню, такі засоби призначаються для того, щоб знищувати всю зелену рослинність без винятків. Як правило, вони використовуються перед посівною для того, щоб повністю очистити ділянку.

Також гербіциди бувають ґрунтовими та післясхідними. Перші відрізняються тривалішою дією, вони здатні витримувати бур'яни в кілька хвиль, другі — застосовуються на більш стійких бур'янах і використовуються тоді, коли бур'яни вже проросли для контролю її розвитку.

Якщо ґрунтові вносяться в ґрунт, то післясходові розпилюються по поверхні листа і впливають зовні.

Навіщо використовують гербіциди та яка від них користь

У будь-якому випадку, незалежно від обраного типу гербіцидів, слід купувати тільки оригінальну продукцію та переконатися в тому, що вона містилася у спеціальних умовах. Добре, якщо магазин пропонує прямі поставки зі складу виробника, це забезпечує дуже значну фінансову економію.

Коли краще застосовувати

Спеціалісти радять це робити одразу після посіву, коли у бур'янів з'явилося 3-7 листочків. Гербіциди працюють повільно, тому, щоб їх активізувати краще зробити верхній шар ґрунту рихлим і потім вносити хімікати.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

15.06.2024 в 22:12 495 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.