Покриття підлоги у ванній: топ 3

AOinformСтатьи 28.01.2022 в 20:535830
Покриття підлоги у ванній: топ 3
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Обираючи матеріали для ванної, важливо звернути увагу на їх функціональність та особливості. Які матеріали можна використовувати для підлоги?

Плануючи ремонт у ванній, кожен стикається зі складнощами вибору матеріалів для покриття підлоги. А вибирати справді є з чого, починаючи від звичного кахлю до нетипового для цього приміщення дерев’яного настилу. Ремонт квартири не буває легким.

Обираючи матеріали для ванної, важливо в першу чергу звернути увагу на їх функціональність і, звісно, врахувати особливості дизайну. Які матеріали можна використовувати для підлоги? До них висувається чимало вимог. Вони мають бути вологостійкими та неслизькими, гігієнічними й максимально простими у прибиранні. Декоративні якості також відіграють чималу роль.

Керамічна плитка

Вона найбільш популярна серед величезної кількості матеріалів для ванної. Попит на неї легко пояснюється наявністю маси позитивних якостей:

  • Плитка зовсім не боїться води. Вона не здатна її поглинати, тож не деформується від постійного впливу.
  • Покриття гігієнічне та надзвичайно просте у догляді. Воно не накопичує електростатичний заряд, тому і не притягує пил. На ньому не розвивається пліснява.
  • Важко знайти матеріал, що буде таким же міцним, як плитка. Важливо лише використовувати його за призначенням, бо ж кахель для стін має зовсім інші характеристики, він куди менш зносостійкий.
  • Захист від ковзання. Варто врахувати, що він характерний далеко не для кожної моделі, тож слід ретельно вивчити характеристики, перш ніж здійснити покупку.
  • Вогнестійкість та підвищена тепловіддача. Плитка не горить і часто використовується для облаштування теплої підлоги.
  • Величезний асортимент. Споживач може придбати кахель з різними параметрами — з малюнком, орнаментом чи імітацією природних матеріалів.

Окрім величезної кількості позитивних якостей, плитка має і певні недоліки. Вона достатньо крихка, тож удару важким предметом може стати достатньо, щоб вона вкрилася тріщинами. Замінити її в такому разі буде нелегко. Також не бажано ходити по плитці без кімнатних капців, зважаючи на її температурний режим.

Наливна підлога

Це сучасне рішення, яке здатне повністю зміни сприйняття конкретного приміщення. Наливна підлога дозволяє перетворити його на підводний світ чи тропіки. Вона міцна і довговічна, майже не стирається навіть після тривалої експлуатації та здатна прослужити кілька десятиліть.

наливна підлога

Покриття не втратить характерних якостей, адже воно не боїться вологи та миючих засобів різного походження. Підлога не реагує на високу температуру і не псується від її перепадів. Вона також може бути використана для облаштування системи «тепла підлога».

Наливна підлога приваблює своєю монолітністю. Це — запорука зовнішньої привабливості та міцності покриття. Підлога антистатична, а наявність 3D-малюнку надає їй особливої декоративності. Вона може мати будь-яке забарвлення чи дуже реалістичний малюнок. Облаштування наливної підлоги потребує професіоналізму, тож обираючи її для ванної, важливо домовитись про співпрацю з майстром із компанії Капітель, щоб гарантовано отримати бажаний результат. Виконуючи підготовку основи власними руками можна допустити чимало помилок при створенні бетонної стяжки й розтягнути процес на місяці.

Вінілова підлога

вінілова підлога

Вініл, який постачається в рулонах чи у вигляді багатошарової плитки, користується популярністю ще з радянських часів. Звісно зараз він куди більш надійний та дуже різноманітний. Міцні й водонепроникні елементи імітують будь-яке покриття. Наявність захисних шарів запобігає швидкому стиранню, та для ванної кімнати все ж краще обирати зносостійкі моделі.

Вініл дуже легкий у догляді та приємний на дотик. Він довговічний і гарантує відмінну тепло- та шумоізоляцію, проте вініл є синтетичним матеріалом і виділяє під час горіння токсичні речовини. Окрім того, віддаючи перевагу продукції у рулонах, замовник обов’язково матиме певні труднощі під час заміни постраждалої ділянки — доведеться міняти все покриття, тож краще купувати вініл у вигляді плитки або ж обрати для ремонту інший матеріал. Існує чимало альтернативних варіантів, котрі хоч і не користуються такою популярністю, як вініл, але також дозволяють створити стильне та практичне покриття.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

28.01.2022 в 20:53 583 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.