Про користь юридичної консультації

AOinformСтатьи 13.06.2022 в 10:5438310
Про користь юридичної консультації
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Читайте в матеріалі про сутність юридичних консультацій спеціалістів, про її переваги та користь.

Життєва рутина людства складається з постійного вибору пошуку рішень, які в майбутньому вплинуть на долю кожного. Часто емоції та сучасний темп життя примушують до прийняття поспішних рішень, що в результаті можуть призвести до небажаних результатів, або гірше – розчарувань і майнових втрат.

Враховуючи потік подій, строків, зміну законодавства, люди зазвичай не можуть вчасно зреагувати на зміни та приймають упереджені рішення. Це прослідковується як в особистому житті, так і у введенні бізнесу. У зв’язку з цим, аби запобігти майбутнім проблемам, росте потреба у правовому консалтингу (або іншими словами – юридичному консультуванні). Класичний приклад якісно організованої юридичної консультації можна подивитися на веб-сайті Альва Прайвесі.

Краще передбачити проблему, аніж розбиратися з її негативними наслідками! Саме з цією метою бізнесменам, інвесторам та звичайним людям і пропонується професійна юридична консультація. Її може проводити як досвідчений адвокат, так і просто професійний юрист з достатньою кваліфікацією.

Суть юридичної консультації

юридична консультація

Юридична консультація (або ж юридичне консультування як процес) за своїм змістом містить:

  • розкриття особливостей та аналіз правової ситуації, обґрунтування перспектив розв’язання юридичної проблеми, пропонування дієвих та раціональних методів її вирішення;
  • роз’яснення адвокатам норм законодавства, що регулюють ситуацію / проблему та доцільності їх використання, розуміння сутності проблеми;
  • передбачення юристом настання негативних наслідків та прогнозування майбутніх ризиків;
  • профілактика доведення суперечки / справи до розгляду у судовому порядку, роз’яснення можливих шляхів її вирішення у досудовому / позасудовому порядку.

Правовий консалтинг є своєрідним прогнозом з урахуванням майбутніх рішень, подій, вчинків. При цьому консультант залишає за клієнтом можливість прийняття остаточного рішення.

Переваги та користь юридичної консультації

  1. Економія часу та коштів. Розгляд справи у суді тягне за собою чималі матеріальні витрати та може тривати дуже довго (роками), тому з метою уникнення помилок краще попередньо звернутися за порадою до юристів.
  2. Всебічний аналіз справи. Неодноразово траплялося, що клієнти не можуть повністю сформулювати суть своєї проблеми, через що втрачається ефективність вирішення адвокатом відповідного завдання. Однак шляхом правильно поставлених питань консультанти отримують повні та об’єктивні дані для отримання всебічної інформації.
  3. Індивідуальність та диференційованість в ході розгляду конкретної справи. Консультування полягає не лише в ознайомленні адвокатом клієнтів із положеннями законодавства та матеріалами судової практики, а й в передбаченні можливих юридичних ризиків та пропонуванні найбільш ефективних способів дій для клієнта, для прийняття ним обґрунтованого та зваженого рішення.
  4. Професіоналізм юристів. Пріоритетом для юристів є не тільки правильна оцінка правової ситуації, а й подальша детальна допомога і захист інтересів клієнта в юридичній площині. Але першочергово висококваліфіковані фахівці встановлюють саме цілі клієнтів, виявляють слабкі місця та дефекти, враховують зміни й оновлення інформації та можливі правові зміни.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

13.06.2022 в 10:54 3831 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.