Різновиди камінів

AOinformСтатьи 18.01.2023 в 13:164420
Різновиди камінів
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
У матеріалі розглянемо основні різновиди камінів для дому, їх головні особливості та переваги.

Найкращий варіант зробити свій будинок затишніше та тепліше — це купити камін. Нині такий елемент інтер'єру можна встановити навіть у квартирі. Сучасні біо- та електромоделі можуть виконувати як декоративну функцію, так і обігрівати приміщення. На сайті нашого магазину представлений великий асортимент камінів, у тому числі з функцією відключення обігріву.

Класична модель

Каміни класичного типу працюють шляхом спалювання дров. Такі печі раніше були єдиним способом опалити приміщення. Зараз це скоріше декоративний елемент у вітальні, адже для обігріву можна вибрати сучасніші та менш дорогі способи.

Внаслідок того, що класичний камін потребує відведення продуктів згоряння, йому потрібен димар, отже, таке обладнання краще встановлювати лише у приватних будинках.

Класичні каміни будують із цегли. Така конструкція виглядає красиво та додає інтер'єру розкоші. У приміщеннях, де немає можливості зробити кладку, частіше встановлюють готові чавунні чи сталеві моделі камінів.

Класичні каміни є стаціонарним елементом через наявність димоходу. Якщо ви захотіли його перемістити, ця реконструкція спричинить повну заміну даху.

Газова модель

газовий камін

Принцип роботи у газового каміна схожий на класичний тип, лише як палива тут природний газ. За габаритами є компактнішим, але при цьому краще опалює приміщення. Цей варіант добре підійде тим, хто хоче мати вдома декоративний об'єкт з ефективним способом обігріву.

Газовий камін займає в будинку мало місця, але все ж для відведення продуктів горіння він теж потребує димаря.

Камін на біопаливі

Якщо ваш камін був газовий і вам подобається спостерігати, як горить вогонь, вибирайте моделі на біопаливо. Для їх встановлення вам не доведеться будувати ще один димар.

Електронна модель

електричний камін

До найбезпечніших типів камінів можна віднести електронні. Для його встановлення потрібна лише наявність електромережі. Він не має відкритого полум'я, внаслідок чого ризик спалаху зводиться до нуля.

На панель каміна проєктується полум'я, а сам елемент виступає обігрівальним приладом.

Раніше в таких моделях вогонь імітували шматочками тканини, що розвивається, зараз це цифрова картина. Сучасні технології дозволяють зробити 3D зображення, яке можна сплутати з реальним полум'ям.

У великій кількості електрокамінів є моделі, які можуть імітувати звуки потріскування дров в багатті. На сайті https://romotop-ukraine.com.ua/ є каміни, що оснащені зволожувачами повітря.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

18.01.2023 в 13:16 442 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.