Секрети популярності керамічної плитки

AOinformСтатьи 22.02.2022 в 19:436960
Секрети популярності керамічної плитки
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Які якісні характеристики має сучасна керамічна плитка? Читайте подробиці в матеріалі.

Сучасні матеріали радують споживачів своїм різноманіттям. Керамічна плитка займає в їх рейтингу далеко не останнє місце, не дивлячись на те, що продукт не може похвалитися новизною. Чи може бути актуальним матеріал з тисячолітньою історією? Безперечно, якщо про нього не забули через 10-20-30 років, то такий товар дійсно вартий уваги, тому нікого не дивує бажання споживачів керамічну плитку купити у Львові.

Коли ж з’явився продукт, котрий нині ми називаємо кахлем чи керамічною плиткою? Ця подія датується 3 тисячоліттям до н.е. Звісно, тоді плитка мала інші розміри й товщиною нагадувала цеглину, яку вкривали глазур’ю, шаром до 1 см. Такий матеріал використовували при оформленні храмів та палаців. В Стародавньому ж Ірані, трохи пізніше, з’явилися глиняні пластини, що вже куди більше були схожі на сучасні вироби.

Чому керамічна плитка не втратила своєї популярності через століття

Чи може бути непопулярним матеріал, який наділений цілою низкою позитивних якостей? Сумнівно! Тож, якщо плануєте ремонт, є сенс розглянути його у якості основного варіанту.

керамічна плитка

Які характеристики має сучасна керамічна плитка?

  • Вона екологічна та абсолютно безпечна, адже виготовляється із натуральної глини. Під час обпалювання із заготівлі видаляються всі токсичні та алергічні речовини.
  • Високі температури роблять плитку біологічно інертною, знищуючи бактерії.
  • Плитку покривають глазур’ю, тож очищення її не створює проблем.
  • Матеріал добре реагує на воду, зберігаючи свій первозданний стан після довготривалого контакту.
  • Керамічна плитка є дуже міцною.
  • Кахель пожежобезпечний і здатний прослужити багато років, якщо правильно обрати та укласти його відповідно до технології.
  • Асортимент – дивує різноманіттям малюнків та фактур, розміри різняться.

На разі, позитивних якостей у керамічної плитки – більш ніж достатньо, тож не дивно, що вона відноситься до найбільш популярних матеріалів.

Чи є у плитки недоліки? Без них не обійдеться жодний продукт. Якщо ж говорити про кахель, то варто зазначити, що він належить до нееластичних матеріалів, тож не може бути укладений на криволінійній поверхні.

Загалом, процес передбачає дотримання спеціальної технології й починається він з вирівнювання поверхні, що не так складно, якщо за справу беруться професіонали. У іншому разі ряд помилок суттєво зменшить зносостійкість покриття, яке може легко зіпсуватися від удару важкими предметами.

Бажаєте придбати керамічну плитку? Зазирніть до інтернет-магазину КЛУБ КЕРАМІКИ. Тут ви знайдете матеріали для стін та підлоги, для облицювання фасадів і лоджій, терас та сходів.

Глазурована плитка, що вкрита шаром кольорового скла, виглядає напрочуд естетично. Вона вдало доповнить інтер’єр у ванній чи на кухні. Для вулиці ж краще підійде керамограніт – стійкий та довговічний. Він не боїться води та температурних перепадів, не псується навіть під впливом кислот. Кожен знайде кахель відповідно до власних потреб, варто лишень використовувати його за призначенням.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

22.02.2022 в 19:43 696 Статьи
4.5 // 2
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.