Топ-10 книг для створення затишку жовтневими вечорами

AOinformСтатьи 17.10.2022 в 20:014080
Топ-10 книг для створення затишку жовтневими вечорами
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Осінні книги дарують настрій, відчуття теплоти та комфорту. Збірка оповідань "Львів. Шоколад. Кам'яниці" стане провідником крізь осінню

Що почитати осіннього вечора напередодні Ґеловіну? Звичайно "Ніч у самотньому жовтні" Роджера Желязни! Це химерний щоденник Нюха — пса-слідопита, що разом із хазяїном готується узяти участь у грі нечисті до Дня всіх Святих. Тут прокидаються найпотаємніші страхи й лише найстійкіші пройдуть усі випробування.

Теплі історії про справжнєОповіді з серії "Теплі історії" — чудові книги для відпочинку душею. Наприклад, "Теплі історії до шоколаду" Надійки Гербіш огортають осінніми барвами гарячого какао та смаколиків, легким смутком та присмаком надії. Кожна життєва історія тут світла і наповнююча, така приємна і знайома, усі герої начебто мешкають десь поруч, незримо, але відчутно.

Осінні книги налаштовують на натхненний настрій, дарують відчуття теплоти та комфорту. Збірка оповідань "Львів. Шоколад. Кам'яниці" стане надійним провідником крізь осінню атмосферу, що поглине вас, щойно перегорнеться перша сторінка. Затишні вулички Львова будуть свідками вашого жовтневого переродження.

Бажаєте життєствердні затишні книги для осені? Графічний роман "Джейн, лисиця і я" драматургині Фанні Брітт зарядить енергією навіть у найпохмуріший день. Серед чорно-білих ілюстрацій вирізняються кольорові, що розкривають емоції героїні, яку не розуміє оточення. А вона просто любить читати "Джейн Ейр" та прагне бути щасливою.

Українська класика (див. https://book-ye.com.ua/catalog/ukrayinska-klasyka/) у виконанні метра кінематографу Олександра Довженка радує око та душу. "Зачарована Десна" — це збірка спогадів автора про радісне дитинство, родинне тепло та сталість природи, що дозволяє замислитися про вічне подалі від міської метушні.

Трохи вдумливої меланхолії подарує вам невеликий роман "Читець у ранковому експресі" Жана-Поля Дідьєлорана. Робітник заводу з переробки книжок, рятуючись від похмурої буденності ранком читав, аби уникнути реальності. Проте вона його наздогнала у подобі щоденника зниклої жінки, що був схований між сидінь в його улюбленому вагоні.

Кохання приходить раптово, іноді навіть уві сні, привидом минулого, із гомоном таємниць. І відчуття це стає настільки сильним, що штовхає покинути насиджений куточок та рушити до міста мрії, де під ліхтарем чекає...хто? Справжня доля чи лиш душі закоханих, що прагнуть віднайти один одного через стільки років? "Осіннє рондо місячної ночі" Алли Рогашко заворожить вас з перших сторінок.

Осінь промовляє до сердець і поетичним словом. Зануртесь у "Меланхолії" Юрія Іздрика, де гострі слова переплітаються із зігріваючими почуттями, де чоловіча щирість вражає до сліз, де все палає від боротьби любові та туги. Завдяки кишеньковому формату та надзвичайному оформленню цю книжку скрізь приємно брати з собою, аби в скрутну хвилину втішитися римованими рядками.

Меланхолії

Книга 2 в 1, де вміщено чудові твори "Пів'яблука. Інші пів'яблука" Галини Вдовиченко перенесе в історію дружби жінок, життя яких назавжди змінила таємнича знахідка, пов'язана із талановитим митцем 18 сторіччя. Але як його діяльність пов'язана із сьогоденням та долями чотирьох подруг?

Коли восени дощить і все поглинає перший холод, іноді хочеться піддатися цій атмосфері та почитати щось класичне, життєве, тужливе. Збірка творів Івана Франка, де поєднані "Сойчине крило" та "Украдене щастя" ідеально підійде для цього. Чутливі драматичні оповіді з елементами детективу та романтики точно знайдуть відгук у вашому серці.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

17.10.2022 в 20:01 408 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.