Види пакування стрейч плівкою

AOinformСтатьи 18.11.2022 в 19:206730
Види пакування стрейч плівкою
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Щоб обрати кращий пакувальний матеріал — потрібно визначитись зі способом пакування: вручну чи за допомогою спеціального обладнання.

Стрейч-плівка стає майже незамінним пакувальним матеріалом завдяки своїм характеристикам та властивостям. Саме стретч-плівка здатна огорнути вантаж будь-якого розміру, захистити його від зовнішнього впливу, від зовнішнього втручання, полегшити роботу складу та транспортування. Потрібно лише обрати таку плівку, що зробить роботу легшою.

Для того, щоб обрати кращий пакувальний матеріал — потрібно визначитись зі способом пакування: вручну чи за допомогою спеціального обладнання. Характеристики матеріалу залежать саме від виду пакування вантажу і виготовляються з огляду на всі параметри — тип обмотування, товар, та потреба у кольоровому маркуванні.

Тобто перше, з чим потрібно визначиться — зі способом пакування. Існує кілька варіантів — ручне пакування та за допомогою автоматичних і напівавтоматичних машин.

Стрейч плівка для ручного пакування

Стрейч плівка для ручного пакування виготовляється з товщиною 15-20 мікрон, шириною 45-50 см та вагою 2-2,5 кг — такі параметри комфортні для ручного обв’язування та не викликають перевтоми пакувальника. Зазвичай, плівка має певний показник престретчу — він дозволяє використовувати плівку раціонально. Під час обмотування плівка розтягується та щільно огортає спакований вантаж, не дозволяючи бруду, рідині чи іншим чинникам впливати на товар.

стрейч-плівка

Огорнути такою плівкою можна будь-який товар — від невеличкої коробочки до меблів. Використовують такий вид у побуті та на малих підприємствах з невеликим обсягом.

Окрім технічних показників стретч-плівка для ручного пакування кольорова здатна полегшити складський обіг, сховати коробку, чи вантаж за потреби, чи маркувати за особливою ознакою. Плівка, що відповідає кольорам бренду стає додатковим інструментом маркетингу.

Стрейч-плівка для машинного пакування

Для пакувальних машин використовується стрейч-плівка для машинного пакування. Показники цієї плівки відрізняються від ручної плівки, вона використовується зі спеціальним устаткуванням. Слід зазначити, що машинний стретч більшою міцністю та більшим показником престретчу. Цей показник дозволяє економити матеріал, використовувати пакування раціонально залишаючи всі властивості та переваги плівки.

Показник престретчу машинної плівки варіюється від 100-400%, обирати престретч потрібно виходячи з вимог пакування та наявного устаткування. Використання плівки з високим показником престретчу дозволяють суттєво зменшити витрати на пакування — економія може сягати від 30 до 70%.

Існують також обмотувальники, що не розтягують плівку — для таких машин потрібна плівка без функції престретчу. Також потрібно уважно обирати втулки — вони мають підходити до обладнання. Вага рулону може сягати 17 кг — тож вони не підійдуть до ручного обмотування. 

Кожна машина для пакування має низку характеристик, що впливатимуть на показники плівки, тобто обирати плівку для обмотування потрібно з огляду на технічні характеристики пакувальної машини, та користуватися порадами консультантів, що допоможуть обрати ідеальний варіант.

Деякі виробники виготовляють джамбо-рулони зі стретч плівкою. Це можливість створити потрібну саме вам плівку з існуючої сировини чи заготівки, що відповідатиме нагальним потребам підприємства.

Український виробник «Пакон» рекомендує замовляти стрейч-плівку оптом з урахуванням матеріалу, що може знадобитись за певний час. Обираючи плівку для пакування варто також урахувати тип вантажу, що планується транспортувати чи зберігати у плівці. Чи має вона бути жорсткою, чи тонкої плівки, що трохи стримує вантаж достатньо для ваших потреб.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

18.11.2022 в 19:20 673 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.