Зневоднення при вагітності: симптоми та профілактика

AOinformЗдоровье 04.08.2023 в 00:1311260
Зневоднення при вагітності: симптоми та профілактика
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Зневоднення організму може стати причиною проблем зі здоров'ям у вагітних, тому дуже важливо робити його профілактику.

Вагітність – це не тільки щасливий період для майбутньої мами, але й доволі важкий для її організму. Наприклад, дуже часто у вагітних трапляється зневоднення, яке спричиняє багато проблем. Щоб забезпечити нормальну роботу організму, дуже важливо споживати достатню кількість води, підібрати на сайті https://regidron.com.ua/regidrostandart/ допоміжні препарати, а також дотримуватись певних правил для профілактики зневоднення.

Основні ознаки зневоднення

Визначити наявність зневоднення нескладно. Для цього слід зосередити увагу на таких ознаках:

  • почуття спраги;
  • постійна сухість у роті або у горлі;
  • губи поступово тріскаються та пересихають;
  • шкіра втрачає еластичність, пружність.

Спровокувати зневоднення може не лише недостатнє споживання води, а й періодичне блювання. Щоб не посилити ситуацію, слід своєчасно звертатися до лікаря. Додатково необхідно проводити профілактику.

Зневоднення при вагітності: симптоми та профілактика

Особливості профілактики

Щоб унеможливити виникнення складнощів під час вагітності, варто керуватися кількома простими та ефективними правилами:

  1. Регулярно необхідно споживати необхідну кількість води. Все тому, що під час вагітності є більш висока потреба в рідині. Щодня потрібно пити близько 8 склянок. При цьому фахівці радять пити дрібними ковтками.
  2. Для того, щоб підтримувати водно-електролітний баланс у період вагітності, можна приймати допоміжні препарати, наприклад, Регідрон або РегідроСтандарт. Але щоб отримати від його прийому максимум користі, слід дотримуватися правильної дієти. Важливо, щоб прийом препарату здійснювався відповідно до інструкції, також не буде зайвим попередньо проконсультуватися з сімейним лікарем.
  3. Для відновлення водного балансу слід дотримуватися правильного харчування. Важливо, щоб дієта була підготовлена лікарем і включала всі необхідні елементи. Адже тільки в цьому випадку жіночий організм і малюк отримуватимуть необхідну кількість не лише води, а й корисних речовин.
  4. Воду необхідно пити не лише після їжі, але й до неї. Такий підхід дозволить значно покращити стан травної системи, а також позбутися відчуття голоду. Якщо регулярно пити воду, то можна буде активізувати обмін речовин, що суттєво покращить самопочуття жінки.

Під час вагітності не варто пити міцні напої, тому що до їх складу входять ті компоненти, які можуть згубно вплинути на стан людини. Краще віддати перевагу чистій воді, трав’яному чаю або узварам. При поганому самопочутті варто відразу ж звернутися до лікаря.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

04.08.2023 в 00:13 1126 Здоровье
4.9 // 16
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.