Ігор Ігорович Черненко: В Україні наявні перспективи до збільшення обсягів будівництва енергозберігаючих будинків

AOinformЭкономика 18.07.2016 в 16:2010170
Ігор Ігорович Черненко: В Україні наявні перспективи до збільшення обсягів будівництва енергозберігаючих будинків
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Сьогодні будинки з енергозберігаючими технологіями дозволяють суттєво знизити рахунки за газ і електрику
Експерт ринку нерухомості Ігор Черненко висловив думку, що зростання тарифів на компослуги може призвести до диверсифікації будівельного ринку, таким чином збільшиться попит на енергозберігаючі технології.

Сьогодні будинки з енергозберігаючими технологіями дозволяють суттєво знизити рахунки за газ і електрику, що дає змогу зберегти природні ресурси і в той же час зекономити сімейний бюджет.

Ігор Ігорович Черненко вважає, що державі, в якої сформовані економічні умови, необхідно запропонувати забудовникам нові програми, які передбачають в будівництві впровадження ефективних енергозберігаючих технологій на прийнятних ринкових умовах.

На думку Черненка, в наш час уже ні для кого не є секретом, що застосування нових прогресивних технологій, потребує суттєвих грошових вливань не тільки для забудовників, але в тому числі і для покупців енергозберігаючих будинків. В свою чергу орендарів офісної та торгової нерухомості також торкнуться зміни в орендній платі, що в сьогоднішніх умовах ринку стане додатковим навантаженням.

Тому дуже важливо, щоб держава сама визначила даний вектор розвитку будівництва, наприклад шляхом пропозиції забудовникам спеціальних знижок на енергозберігаюче обладнання, або ж цільових кредитів на вигідних умовах.

Для прикладу експерт ринку нерухомості, пропонує скористатися напрацьованим досвідом європейських країн, в котрих будівництво будинків з мінімальним споживанням енергії вже давно не є новиною.
Більшість європейських країн намагаються щорічно вдосконалювати енергозбереження.
Незважаючи на те, що на практиці будівництво енергозберігаючих будинків потребує на десь на третину більших витрат, ніж будівництво звичайного будинку, варто враховувати отриманий результат: експлуатація такого будинку дозволяє суттєво зекономити.

Експерт констатував, що будинки, побудовані із застосуванням нових енергозберігаючих технологій не поступаються в якості, надійності та комфорті своїм аналогам, саме тому державі, безумовно, необхідно вжити заходів щодо підтримки будкомплексу.

Для прикладу, практично у всьому світі ставки по кредитах знижуються, тоді як в Україні вони навпаки, лише зростають. У випадку, якщо держава розкриє більші можливості для кредитування купівлі житла населенням, такий підхід без сумніву покаже позитивний ефект.
Аватар Rafael Rafael
Журналист AOinform

18.07.2016 в 16:20 1017 Экономика
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.