Автоматичний вимикач диференціального струму: використання та властивості

AOinformСтатьи 26.03.2019 в 23:406340
Автоматичний вимикач диференціального струму: використання та властивості
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Головний принцип класифікації подібних пристроїв базується на особливому принципі роботи.

Автоматичний вимикач струму вважається важливим захисним елементом будь-якої електромережі. Цей пристрій захищає людину від ураження струмом під час дотику до неізольованих частин приладів або складових мережі. Також проста конструкція захищає приміщення від пожежі у разі виникнення аварійних ситуацій.

Даний автоматичний вимикач диференціального струму є пристроєм миттєвої дії. Він забезпечує повну ізоляцію приміщення від загальної електромережі миттєво у разі нехарактерного стрибку рівня напруги. Такий пристрій використовується не тільки на виробничих, а і у житлових приміщеннях. Його використання значно підвищує рівень безпеки експлуатації електромережі.

Різновиди автоматичних вимикачів

Головний принцип класифікації подібних пристроїв базується на особливому принципі роботи. Можна виділити такі різновиди:

  • електронний прилад;
  • електромеханічний вимикач.

Перший варіант потребую додаткового живлення. Такі пристрої коштують дешевше і спрацьовують у більшості випадків. Їх використання стане надійним захистом приміщення від будь-яких проблем в процесі експлуатації електромережі, однак, електромеханічні пристрої вважаються ще більш ефективними. Він спрацьовує у будь-якому випадку, незалежно від наявності джерела додаткового живлення. Також в процесі вибору треба керуватися особливостями електромережі в приміщенні.

В асортименті інтернет магазину кожен покупець знайде великий вибір приладів з різноманітними технічними характеристиками. В каталозі можна обрати пристрій під електромережу, як виробничих, так і житлових або офісних приміщень. При цьому магазин пропонує самі низькі ціни на ринку України. Замовлення вимикача через інтернет значно зменшить розмір вкладень у разі повного переоснащення електромереж будівель. Магазин пропонує лише якісні пристрої, які спрацьовують завжди і забезпечують високий рівень безпеки експлуатації електромережі приміщення.

Безпека

Варто пам’ятати, що у разі спрацювання пристрою необхідно не тільки відновити електропостачання, а також першочергово виявити і виправити причину спрацювання. Найчастіше автоматичний вимикач спрацьовує у разі пошкодження ізоляції електромережі. Повторне увімкнення струму без проведення ремонту мережі може призвести до серйозної аварійної ситуації, тож потрібно відноситися до цього з максимальною відповідальністю.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

26.03.2019 в 23:40 634 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.