Державні закупівлі онлайн: що необхідно враховувати?

AOinformСтатьи 07.04.2017 в 22:3713640
Державні закупівлі онлайн: що необхідно враховувати?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб участь в онлайн-тендері принесла очікуваний результат кожен підприємець повинен знати декілька простих правил.
Завдяки електронній системі державних закупівель вдалося суттєво знизити вірогідність корупційних схем. Таким чином державні закупівлі стали доступними для кожного. Ознайомитись з усіма публічними державними закупівлями, а також прийняти в них участь можна на веб-порталі державних закупівель open-tender.com.ua.

Однак для того щоб участь в онлайн-тендері принесла очікуваний результат кожен підприємець повинен знати декілька простих правил.

Перш за все необхідно уважно прочитати супровідну документацію. Такий підхід дозволить уникнути непорозумінь через те, що пропозиція підприємця не відповідає вимогам організаторів. Таким чином учасник уникає дискваліфікації і суттєво збільшує свої шанси на перемогу в тендері.
В системі передбачена можливість ставити додаткові запитання до організатора торгів, тому даною опцією рекомендується користуватися кожному учаснику.
Також варто підкреслити, що в системі є багато чимало інструментів контролю та можливість оскарження тендерних торгів, це в свою чергу дозволяє скаржитися на недобросовісних організаторів торгів.

Зазвичай з метою збільшити шанси на перемогу учасники знижують ціну на товар чи послугу собі у збиток. Однак експерти акцентують увагу на тому, що постачальникам необхідно чітко розуміти свої мінімально можливі пропозиції та відштовхуватися від них.

Також трапляються ситуації коли бажання отримати максимальний прибуток не дозволяє постачальнику поступитися ціною в результаті чого він програє тендер. Тому необхідно діяти раціонально і об’єктивно оцінювати свої шанси на перемогу в тендері.

Постачальники, під час подання заявки на тендер, повинні розуміти, що у разі перемоги вони будуть зобов’язані надати товари, або ж послуги вчасно і в обумовленому обсязі.

Навіть у разі програшу після подання заявки, не потрібно розчаровуватись, а навпаки проаналізувати свої помилки і наступного разу перемога може бути Вашою.
Аватар Rafael Rafael
Журналист AOinform

07.04.2017 в 22:37 1364 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.