Глибокий прикус зубів: ознаки та лікування

AOinformСтатьи 13.11.2021 в 02:565290
Глибокий прикус зубів: ознаки та лікування
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Значна кількість людей страждає від глибокого прикусу.
Протягом тривалого часу фахівці проводили різноманітні стоматологічні дослідження. Це дозволило встановити, що більшість громадян має глибокий прикус зубів. Іншими словами, у більшості людей змикання верхньої, а також нижньої частини неправильне. Зрозуміти, що він являє собою та як лікується глибокий прикус в Mydentist, допоможе дана стаття.           

Характерні риси

Щоб розуміти, що таке глибокий прикус зубів, слід вивчити особливості:
  • Поступово страждають тканини. В результаті в ротовій порожнині можуть виникати досить серйозні захворювання.
  • Верхня щелепа розвивається стрімкіше. Це можна легко і просто помітити. Для цього стоматологи проводять візуальний огляд та обстеження за допомогою спеціального обладнання.
  • Під час розмови або під час пережовування продуктів можуть бути деякі складнощі.
  • Поступово зуби, розташовані на верхній щелепі, починають травмувати ясна.
Професійні стоматологи виділяють основні причини глибокого прикусу зубів:
  • Бічні зуби були сильно пошкоджені під час удару або при активному розвитку карієсу.
  • Спровокувати глибокий прикус може і неправильне чи нерівномірне проростання зубів. Як правило, подібний дефект виправляється фахівцями на ранніх етапах. Але в деяких випадках вирішити цю проблему неможливо.
  • Виникнути глибокий прикус може і у випадку, якщо дитина гризе нігті або довго не викидає соску.
  • До розвитку глибокого прикусу може призвести й те, що дитину починають привчати до твердої їжі досить пізно.
Глибокий прикус зубів: ознаки та лікування

Особливості лікування

Ті люди, які зіткнулися з подібною проблемою, нерідко запитують, як лікують глибокий прикус, які методики для цих цілей використовуються.

Професіонали клініки https://mydentist.ua відзначають, що від того, наскільки швидко людина почне лікування, залежить і те, наскільки ефективним і успішним воно буде. Але перед цим слід завітати до ортодонта, який надасть додаткову інформацію, проконсультує.

Далі буде обрано ефективну методику лікування. Для цього лікарі клініки Mydentist досить часто використовують кілька варіантів.

Найчастіше для корегування прикусу використовуються брекети. На продаж надходять різноманітні брекети, які відрізняються матеріалом, наявністю пазів, маркою та рівнем міцності. Наприклад, досить популярні та ефективні такі брекети, як безлігатурні, а також лінгвальні та сапфірові. Але вибір прийнятного типу брекетів варто довіряти професіоналам.

Для того, щоб виправити прикус, не всі стоматологи користуються брекетами. Існує спеціальна методика, яка може бути використана у разі, якщо дефект не надто сильний. Капи – ефективна та функціональна зйомна система, за допомогою якої можна виправляти прикус. Але капи можуть бути використані лише у випадку, якщо поразка відносно невелика.

Щоб підвищити шанси на вдале виправлення глибокого прикусу, слід своєчасно відвідувати стоматолога чи ортодонта. Це дозволить досягти необхідного результату і зберегти зуби від руйнування.
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

13.11.2021 в 02:56 529 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.