Як обрати камін для дому

AOinformСтатьи 19.04.2021 в 10:415060
Як обрати камін для дому
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Від вашого вибору залежить якість опалення приміщення. Є каміни дров'яні, газові та електричні. Кожен різновид має свої переваги та недоліки.
Багато людей мають велике бажання купити собі камін для дому. Це не тільки практичний, але й естетичний пристрій. Він з кожним роком стає все популярніше. Тому треба знати, як правильно обирати камін, щоб потім залишитись задоволеним.

Основні різновиди

Існує декілька різновидів камінів:
  • дров'яний;
  • електричний;
  • біокамін.
Всі вони використовуються для опалення приміщення, а також для створення затишної атмосфери. Конструкція виконана з димоходу, топки, облицювання. Каміни бувають відкриті та закриті, а також відрізняються потужністю. Вивчити різновиди камінів, які є в продажу, можна на сайті warmhouse.com.ua.

Вибір облицювання

камін в інтер'єрі
При покупці в першу чергу треба звернути увагу на зовнішній вигляд каміну. Від нього залежить загальний вигляд приміщення. Пристрої виконують в стилях класики, кантрі, модерн та Hi-Tech. Треба визначитися, який з них більше підійде для дому.

Другий момент вибору облицювання стосується визначення габаритних розмірів. Немає ніякого сенсу ставити великий пристрій в маленьку кімнату. Але якщо приміщення велике, то і камін повинен бути такий же. Маленька конструкція просто не зможе обігріти його. Треба враховувати і теплоізоляцію приміщення. Чим вона краща, тим менший камін потрібно купувати.

Треба вибрати місце розташування майбутнього каміну. По цьому параметру їх можна розділити на фронтальні, кутові, центральні та двосторонні. Також у кожного є можливість розробити індивідуальний проект каміну. З цим допоможе кваліфікований дизайнер.

Вибір топки

Від правильності вибору топки залежить якість опалення приміщення. Є каміни дров'яні, газові та електричні. Кожен різновид має свої переваги та недоліки. Для заміського дому краще купувати перший вид камінів. Вони мають красиве облицювання, а опалення відбувається завдяки дровам.

Електричні каміни — надійні та зручні в експлуатації. Але вони не дуже економні, тому що працюють від електричної мережі. Найбільш економними та практичними є газові пристрої.

Треба вибрати матеріал, з якого буде виготовлена топка. Це може бути чавун або сталь. Чавун має більш велику потужність, а ціна — набагато дешевше. Тому багато людей віддають перевагу саме таким топкам.

Двері топки можуть відкриватися вбік або вгору. Вони нічим не відрізняються. Однак каміни с боковими дверями стоять дешевше, тому що саме підйомний механізм дорожчий.
топка для каміна

Як уникнути помилок: особливості опалюваного приміщення

Вибір каміна також залежить і від типу приміщення. У приватному будинку, котеджі, дачі можливе встановлення будь-якого каміну. Але купувати його потрібно своєчасно, бажано, ще перед початком будівництва. Тоді можна продумати його розташування, габарити та вид димоходу.

В квартири можна купувати газові, біо та електричні каміни. Дров'яні для такого типу приміщення дуже небезпечні. Такий різновид можливо встановити тільки на верхньому поверсі, де є прямий димохід та хороша вентиляція.

Треба пам'ятати, що цей камін важить близько 1-1,5 т. А значить, багато квартир просто не витримають таке навантаження.

В біокамін достатньо залити паливо. Від буде добре опалювати приміщення та дарити відчуття комфорту. Газовий пристрій треба підключати к газопроводу. Для цього потрібно отримати дозвіл відповідних служб. Електричний камін вмикається в мережу 220 В. Від буде чудовим декором та засобом для опалення.

Головне при виборі каміну — визначитися з метою його купівлі. Також необхідно вивчити різновиди та конструкції. Пам'ятайте, що не можна економити, ризикуючи безпекою. А щоб уникнути помилок, можна скористатися послугами професіоналів.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

19.04.2021 в 10:41 506 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.