Як вибрати хороший стілець для школяра?

AOinformСтатьи 16.11.2020 в 15:2910920
Як вибрати хороший стілець для школяра?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Хороший стілець може самим безпосереднім чином вплинути на поставу, хребет і організм школяра в цілому.
При виборі меблів для дитини шкільного віку треба особливу увагу приділяти вибору столів та стільців. За столом підліток проводить більшу частину всього часу. Це стосується не тільки уроків, а й комп'ютерних ігор, якихось настільних хоббі. Тому якість і характеристики, які мають стол і шкільні стільці, можуть самим безпосереднім чином вплинути на поставу, хребет і організм в цілому.   

Що брати в розрахунок при покупці стільця?

Ціна - важливий, але не визначальний критерій. Потрібно розуміти, що навіть серед бюджетних варіантів є цілком функціональні і грамотно спроектовані моделі. Головне – розглядати стільці різних моделей, оцінити кожен і порівняти за такими параметрами:
  • Зовнішній вигляд. Меблі - це не просто частина інтер'єру, а об'єкт, яким постійно користуються. Щоб створити комфортну обстановку в будинку, та й взагалі привити дитині смак до гарних речей, рекомендується вибирати моделі, які поєднуються із загальною композицією, виглядають ефектно. Сьогодні можна купувати крісла з високою спинкою, які вдало вписуються як в великі, так і в крихітні кімнати.
  • Матеріал виготовлення. Чим менше пластику - тим краще. Рано чи пізно пластмасові ручки відлетять, тріснуть, як і важелі управління підйомом. Металеві стільці служать в рази довше. Не варто забувати і про матеріал оббивки. Якщо це дешевий кожзам, крісло швидко порветься через неакуратні рухи і щоденне користування.
  • Способи регулювання. Топовими вважаються стільці з великою кількістю налаштувань. Справа в тому, що школярі зростають, їх фізичні параметри міняються, а тому зручність і комфорт поступово пропадають. На брендових стільцях стоять параметри з глибиною посадки, нахилу спинки і висоті. До того ж, це економний і раціональний варіант, бо один стілець зможе прослужити багато років, не завдаючи шкоди та незручностей підлітку.
  • Окремі настройки спинки. Саме цей елемент стільця впливає на поставу і хребет. Висока спинка з рельєфом підійде, якщо дитина з ранку до вечора сидить за комп'ютером. Це не захистить від проблем, але хоча б мінімізує наслідки.
  • Додаткові опції. Йдеться про коліщатки, зйомні ручки, підставки, коли стілець перетворюється практично в міні-стіл, на якому можна розташувати клавіатуру і мишку, що стане у пригоді, якщо в кімнаті недостатньо місця для повноцінного робочого стола.
Як вибрати хороший стілець для школяра?

Як заощадити на брендових моделях?

Вартість фірмових стільців завищена, але заощадити можна завжди. Краще купувати меблі в онлайн-магазинах. Це дає можливість отримати бонуси за велику покупку, безкоштовну доставку до дверей, а також промокод, знижка за яким може становити до 20%.
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

16.11.2020 в 15:29 1092 Статьи
5.0 // 1
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.