Як вибрати культиватор?

AOinformСтатьи 03.09.2021 в 12:115870
Як вибрати культиватор?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Універсальні агрегати можуть використовуватися для різних видів робіт як в весняну, так і в осінню пору року.
Культивація - це процес розпушування верхнього шару ґрунту на певну глибину, який неодмінно виконується перед посівними роботами. Для здійснення культивації ґрунту можуть використовуватися різні агрегати: міжрядковий культиватор, стерньовий, паровий або універсальний. Нижче представлені основні рекомендації по вибору подібного пристрою. Купити будь-який можна на https://www.shopelvorti.com/ua/catalog/kultivatory_mezhduryadnye/ коли вам буде зручно.

Основні види

Умовно можна розділити культиватори на три основні категорії:
  • Легкі - до 20 кг.
  • Середні - до 50 кг.
  • Важкі - до 90 кг.
Моделі з першої категорії відмінно підійдуть для власників ділянок розміром до 10 соток. Вони дозволяють комфортно прополоти грядки в саду, клумби і між кущами, завдяки невеликій ширині та глибині культивації. Подібними моделями легко управляти, з легкою категорією сільськогосподарських культиваторів зможуть впоратися як жінки, так і люди похилого віку. Єдиний недолік таких моделей полягає лише в обмеженому функціоналі.

Средньогабаритні культиватори дозволять обробити ділянку площею від 10 до 30 соток. Подібні моделі поєднують у собі прийнятний цінник і відмінну витривалість. Мають ширші фрези, глибина культивації тут теж більше. Як не дивно, саме важкі культиватори є найбільш затребуваними. Вони дозволять здійснити культивацію на ділянці розміром до 50 соток. З їх допомогою вдасться обробити ґрунт будь-якого різновиду. Такі моделі орієнтовані на глибоку оранку.
Як вибрати культиватор?

Типи культиваторів

За типом застосування культиватори діляться на два види:
  • Універсальні.
  • Вузького призначення.
До моделей вузького призначення відносяться міжрядні або просапні культиватори, парові, а також стерньові. Універсальні агрегати можуть використовуватися для різних видів робіт як у весняну, так і в осінню пору року. Також культиватори діляться на бензинові та електричні. Електричні культиватори є менш потужними, ніж моделі, що працюють на бензині. Найчастіше вони відносяться до категорії легких або середніх моделей. Потужність електричних культиваторів в середньому може досягати від 750 до 2500 Вт. Потужність бензинових моделей вимірюється в кінських силах і може варіюватися в діапазоні від 1 до 7 к.с. Окремо слід виділити різновид важкого культиватора під назвою мотоблок. Даний агрегат є самохідним апаратом, здатним замінити майже всю садову техніку. Простими словами, являє собою міні-трактор.
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

03.09.2021 в 12:11 587 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.