Необхідний інвентар для зручної роботи пасічника

AOinformСтатьи 31.01.2020 в 11:586160
Необхідний інвентар для зручної роботи пасічника
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Професійні магазини пропонують багато різних інструментів та засобів для стабільної та успішної роботи пасічника.
Пасіка — це багатогранний та складний господарчий механізм, для успішного функціонування котрого з гарними результатами необхідне спеціалізоване обладнання. Професійний пасічник або любитель-початківець — усі вони купують те, що максимально підходить для їхніх потреб. Навіть на першому етапі мало мати тільки вулик та костюм для обслуговування бджіл. Потрібно багато інших засобів, які будуть виконувати не лише допоміжні функції.

Професійні магазини пропонують багато різних інструментів та засобів для стабільної та успішної роботи пасічника. Це кремувалка, лінії для виводу меду, ємності під його збір, різноманітні решітки, засоби, щоб збирати пилок. Вибір пристроїв залежить і від того, з якою метою започаткована та працює пасіка. Якщо вона любительська, то сенсу в тому, щоб купувати дорогі, автоматизовані та професійні вироби, немає. Достатньо найпростіших та зазвичай дешевих, які будуть задовольняти більшість стандартних потреб.

Що необхідно мати для утримання власної пасіки

Початківцям, які на етапі першого знайомства з особливостями цієї справи, і лише відкривають власну пасіку, достатньо мінімального набору. З часом, коли людина набуде більше досвіду, вона сама розумітиме, який інвентар їй потрібен. В цілому, до основних необхідних засобів слід віднести наступні:
  • Рукавиці. Необхідні для кожного, хто займається бджільництвом на будь-якому рівні. Без них неможливо працювати швидко, у погану погоду, а також виконувати робочі прийоми. Найкращими вважаються дорогі шкіряні вироби з нарукавниками з тканини. Але початківцям краще обрати дешеві резинові, такі, якими користуються електрики.
  • Маска. Знадобиться для захисту обличчя та шиї. Робиться з бавовни світлого кольору. Передня частина закривається сіткою.
  • Стамеска. Необхідний інструмент тоді, коли проводиться огляд бджолиної сім’ї. За допомогою цього виробу можна відкривати й закривати леток, відсувати й чистити верхню частину вулика. Дуже корисно придбати відразу універсальну стамеску.
  • Щітка-змітка. Використовується для видалення бджіл з рамок. Деякі бджолярі користуються для цього звичайними гусячими перами, тому тут можна обійтись і без цього аксесуару.
  • Димар. Цей атрибут необхідний. Під час огляду комах використовують обробку димом. Пропонується багато різноманітних конструкцій, але найкращими вважаються виконані з нержавіючої сталі. Бажано, щоб у виробу був крючок — тоді його вийде з легкістю повісити на стінку вулика.
Дізнатись більше можна на сайті vashapasika.com.ua.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

31.01.2020 в 11:58 616 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.