Особливості оформлення Зеленої карти

AOinformАвто 20.05.2021 в 09:304970
Особливості оформлення Зеленої карти
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Для правильного оформлення «Зеленої карти» згідно з усіма умовами і отримати поліс, варто знати деякі особливості, про які й розкажемо в статті.
Кількість туристів, які отримали можливість відвідувати інші країни без віз, стрімко зростає. Одні вибирають для поїздки літаки, інші автобуси, але є й багато людей, які для перетину кордону вибирають саме власний автотранспорт. Але є одна умова – необхідно обов’язково оформити додатковий документ який називається поліс страхування зелена карта, процедура не потребує багато часу та документів, тож нікого не лякає така умова.

Виїзд в країну, де діє Зелена карта без її наявності практично неможливий. Саме тому, жителям України необхідно чітко розуміти, як правильно оформити цей документ і де це краще зробити.

Чому потрібно правильно вибрати місце для оформлення Зеленої Карти?

Для того, щоб оформити сертифікат, багато людей просто вводять в пошукову систему «страхування зелена карта» і звертаються по першій ліпшій пропозиції. Не слід цього робити, через те, що в деяких випадках можна «нарватися» на шахраїв, які наддадуть підроблений сертифікат.

Прикордонна служба, проводячи перевірку документа, може відразу ж виключити можливість виїзду автомобіля з країни. При цьому така перевірка проводитиметься виключно на благо самих водіїв, адже в разі ДТП, з підробленим документом страховка не передбачена.

Як не стати жертвою шахраїв?

Для того, щоб оформити Зелену Карту згідно з усіма умовами й отримати дійсний поліс, варто знати такі особливості. Найголовнішою умовою, яка допоможе уникнути співпраці з шахраями є відмова в оформленні карти в пунктах, які розташовуються дуже близько біля кордону.

Той мандрівник, який не подбав про оформлення полісу заздалегідь або ж не знав, що такий сертифікат необхідно мати, обов'язково повинен звернутися за допомогою в найближчі пункти. Цим і можуть скористатися зловмисники.
Особливості оформлення Зеленої карти

Існують певні схеми шахрайства:
  • Злочинці заповнюють сертифікат реальними даними, але на не справжньому бланку. Це дозволить в результаті отримати суму за оформлення, але документ не дасть вам реальної користі. Важливо розуміти, що як і будь-який документ, листок зеленого кольору має певні ступені захисту (як і грошові купюри). Можна перевірити сертифікат за допомогою ультрафіолету. На сертифікаті повинні бути водяні знаки.
  • Можуть вноситися різні відомості в документі. Так, зловмисник на примірнику власника авто може прописати відомості про один рік, причому отримавши за це оплату, а на примірнику страхової компанії буде зазначено термін в 30 або 15 днів.
Є різні сервіси, які допомагають визначити справжність документа, тому будьте уважними й довіряйте лише перевіреним компаніям для співпраці.
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

20.05.2021 в 09:30 497 Авто
5.0 // 1
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.