Що робити якщо зникло світло?

AOinformСтатьи 14.08.2020 в 19:319970
Що робити якщо зникло світло?
Іллюстрація
Існує багато причин, котрі спричиняють несправності мережі. Кожна з таких потребує свого рішення, найуніверсальніший вихід – аварійний електрик.
Пралка, що пре наші речі, комп’ютер за яким ми трудимось над черговим проектом, мікрохвильовка, в котрій розігрівається наш обід — все це перестане працювати, як тільки зникає світло. Ба більше, без напруги в мережі ми не зможемо навіть зарядити свій улюблений смартфон, та й роутер не схоче далі працювати. Таким чином, проблему зниклого світла варто вирішувати негайно. Існує багато причин, котрі спричиняють несправності мережі. Кожна з таких ситуацій потребує свого рішення, та найуніверсальніший вихід — аварійний електрик.

Перепади в мережі

Перш ніж переживати, що згоріла проводка та викликати електрика, слід виключити елементарні перебої напруги. Автоматичні вимикачі для того й необхідні, щоб не псувалась побутова техніка та електрофурнітура. Зараз міняти ніяких пробок не потрібно, досить просто клацнути рубильником на лічильнику. Пломбу не зриваємо — до перемикача можна дістатись через спеціальне віконечко.

Втім, якщо після вмикання автомата світло знову пропадає через кілька хвилин, це свідчить про постійні замикання, а іноді навіть про згорілу проводку чи обриви.

Пропало світло в цілому будинку чи районі

Що робити якщо пропало світло
На лічильнику можна одразу перевірити, чи напруга поступає до вашого будинку — має світитись лампочка. Якщо ж ні, подивіться навкруги. Відсутність світла у сусідів означає, що проблема виникла не лише у вас, а й у всієї округи. Це можуть бути як планові роботи, так і усунення неполадок. В будь-якому випадку, не завадить зателефонувати на гарячу лінію обленерго — там вам точно скажуть, що відбувається, і коли очікувати появи світла.

Заборгованість перед електропостачальником

Спробуйте пригадати, коли востаннє оплачували рахунки за електрику. Якщо так давно, що навіть згадати важко, є ймовірність, що зникло світло саме через несплату. Переконатись у цьому також можна, якщо набрати номер вашого РЕМ. Проблема ж вирішується виключно банківським переказом.

Окрім того, вимкнути подачу електроенергії можуть і за порушення правил експлуатації, таких як недопуск співробітників енергокомпанії до перевірки лічильника, самовільне підключення обладнання до електромережі і т. д. Всі ці питання також варто обговорити з РЕМ.

Проблеми з електромережею

Відключення світла за несплату
Найбільш проблематичним буде рішення ситуацій, коли виникають проблеми з мережею чи фурнітурою в самому домі чи квартирі. Тут є кілька випадків:
  • згоріла фурнітура чи автомат. Виявити таку проблему можна по запаху гарі, плавленим кабелям та темним плямам. В такій ситуації знадобиться заміна елементів;
  • обрив проводки. Проблема виникає внаслідок довготривалої експлуатації мережі, механічних пошкоджень, купівлі бракованої проводки т. д. Тут знадобиться цілий комплекс робіт, включно з пошуком місця несправності, штробінням та заміною дефектних елементів.
Усунення проблем з мережею потребує спеціальних знань, умінь та інструментів. Якщо відсутній бодай один з цих пунктів, вам допоможе професійний електрик від Домової служби. Основна перевага сервісу — відсутність вихідних. Окрім того, є можливість замовити послуги електрика у нічний час, при цьому на всі роботи надається гарантія. Ціни доступні, а вартість послуг фіксована. При повторному звернені у компанію клієнти отримують додаткову 10-відсоткову знижку.

Таким чином, ліпше не ризикувати, а одразу звертатись до професіоналів — завдяки цьому проблеми з мережею не будуть вас турбувати!
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

14.08.2020 в 19:31 997 Статьи
5.0 // 1
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.