Що таке пультова охорона?

AOinformСтатьи 28.06.2019 в 08:3730450
Що таке пультова охорона?
Фото: з відкритих джерел
Загалом охорона об'єкта здійснюється по двох сценаріях — коли об'єкт зачинено і в середині нікого немає, та коли об'єкт працює в штатному
Будь-яке майно, власне, чи державне, часто стає предметом зазіхань з боку криміналітету. Аби вчасно відреагувати на початковій стадії неправомірних дій, існує декілька алгоритмів. Найефективніші з них вже успішно реалізуються охоронною компанією «ТопГард» https://topguard.ua/. Одне з таких рішень — пультова охорона об'єктів.

Як працює пультова охорона

Загалом охорона об'єкта здійснюється по двох сценаріях — коли об'єкт зачинено і в середині нікого немає, та коли об'єкт працює в штатному режимі. У випадку несанкціонованого проникнення всередину, або при таких спробах в той час, коли об'єкт порожній, справу робить охоронна сигналізація. Решта випадків правопорушень або виникнення нештатних ситуацій здатна перешкодити пультова охорона.

Працює це наступним чином: у разі виникнення нештатної ситуації, виникнення загроз для майна або людей, співробітник об'єкту, що охороняється, повідомляє на пульт черговому охоронцю і вже за декілька хвилин на місце прибуває група швидкого реагування. Тобто пультова охорона складається з двох гілок: гілка захисту охоронною сигналізацією, та гілка захисту шляхом повідомлення чергового охоронця. У будь-якому випадку група прибуває на місце в найкоротший термін та діє згідно з обставинами.

Складові пультової охорони

пультова охорона
Постійний цілодобовий захист приміщення, звичайно, здійснюється за допомогою особливого обладнання. Завдяки цьому обладнанню черговий зможе оперативно відреагувати на будь-яку підозрілу подію. Втім, кількість та параметри апаратури та обладнання залежатимуть від декількох факторів:
  1. Наскільки об'єкт знаходиться далеко від центру керування.
  2. Структура, конфігурація та рівень складності виявлення порушень.
  3. Згрупованість мілких об'єктів, що входять в інфраструктуру, яку треба охороняти.
  4. Особливі побажання господаря або власника об'єкту, які можуть випливати з характерних тільки для цього об'єкту ознак.
Під час первинного обстеження території або споруди, квартири, будинку, складу або магазину спеціалісти визначають кількість і параметри датчиків, що мають використовуватись якомога ефективніше. Наприклад, датчик об'єму відмінно спрацює у великому однорідному приміщенні, в той самий час як датчик вібрації може викликати хибну тривогу, тощо. Всі ці заходи забезпечать надійну цілодобову охорону та вчасний виїзд оперативної групи за необхідністю.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

28.06.2019 в 08:37 3045 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.