Скільки заряджається MacBook Pro

AOinformIT 23.02.2024 в 19:378820
Скільки заряджається MacBook Pro
© MacBook
Скільки часу заряджається MacBook Pro? Як швидко заряджається мак? Як правильно заряджати MacBook Pro? Чи потрібно заряджати макбук до 100?

Якщо ви довго використовували ноутбук без підключення до електромережі, батарея пристрою розряджається. І в такому разі, щоб продовжити користуватись функціоналом Макбука, необхідно повністю зарядити його. На щастя, акумулятор Макбук Про досить потужний і довгий час може працювати без додаткової підзарядки.

Більше того, заряджаються такі пристрої також швидко. Давайте докладніше розберемо, скільки часу потрібно, щоб ноутбук відновив свої сили і був готовий до роботи, і які фактори впливають на те, наскільки довго заряджатиметься акумулятор MacBook?

Як довго MacBook Pro може працювати без підзарядки

Насамперед багатьох покупців цікавить: скільки тримає заряд MacBook Pro. І тут все залежатиме від конкретної лінійки ноутбуків, технічного потенціалу, ємності акумулятора.

MacBook Pro 13 2019 року випуску, наприклад, може працювати до 10 годин на повному заряді. А Макбук Про 16 дюймів останніх зберігає весь свій функціонал близько 20 годин без приєднання до електромережі. Все завдяки більш сучасному та потужному акумулятору зі збільшеними показниками ємності.

Як довго заряджати MacBook Pro, щоб він увімкнувся

як довго заряджається MacBook

Якщо MacBook Pro повністю вимкнувся через брак заряду акумулятора, йому потрібно буде деяку кількість часу на те, щоб просто заново запустити всі програми. При цьому завдяки потужним батареям повністю розряджені MacBook Pro включаються за лічені хвилини. І вже за 3-5 хвилин ви можете продовжувати роботу за екраном ноутбука.

Деякі старіші лінійки раніше мали специфічну вимогу – ноутбук включався лише після того, як зарядиться на 3 і більше відсотків. Однак в останніх версіях MacBook Pro такої вимоги немає.

Швидка зарядка дозволяє миттєво вивести ноутбук із розрядженого стану. Найшвидший тип заряджання підтримують моделі, випущені після 2021 року.

Як довго заряджати MacBook Air до 100%

Тепер розберемося, як довго потрібно заряджати акумулятор MacBook Pro, щоб на 100% відновити всі його сили. Залежно від моделі ноутбука, цей процес йде від 2 до 3 годин. Так, наприклад, моделі розроблені на базі Intel, повністю заряджаються з нуля приблизно за 2 години. Це стосується лише новинок, випущених за останні кілька років. У той час як ноутбуки, що працюють на чіпі Apple Silicon, можуть заряджатися трохи довше — і на весь процес йде в середньому близько 3-х годин.

скільки заряджається MacBook

При цьому існує низка факторів, які впливають на те, наскільки довго заряджатиметься пристрій до 100%:

  1. Чи працюєте ви в цей час за ноутбуком? Якщо паралельно із заряджанням пристрою ви запускаєте складні важкі програми, процес поповнення сил акумулятора йтиме повільніше.
  2. Наскільки новим є пристрій? При тривалій експлуатації акумулятори слабшають. І через це можуть заряджатися трохи довше.
  3. Тип зарядного пристрою, що використовується. Ви можете використовувати адаптер живлення USB-C, який у свою чергу відрізняється різною потужністю. Очевидно, що потужність 96 Вт здатна швидше зарядити MacBook Pro, ніж адаптер із показниками потужності 61 Вт.

Як бачите, на те, щоб зарядити MacBook Pro з нуля до робочого стану або 100% заряду батареї, потрібно не так багато часу. Особливо це стосується моделей, випущених після 2021 року – вони підтримують режим швидкого заряджання пристроїв. При цьому очікуються й нові версії MacBook Pro у 2024 році.

І у нас є всі підстави припускати, що у цих новинок будуть ще більш вдосконалені акумулятори, які помітно спрощують і прискорюють процес зарядки пристрою.

Магазин електроніки Mobileplanet.ua

Ви можете купити Apple Macbook за найкращою ціною в Україні в інтернет-магазині електроніки та побутової техніки https://mobileplanet.ua У нашому каталозі представлено вичерпний асортимент ноутбуків Apple.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

23.02.2024 в 19:37 882 IT
5.0 // 3
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.