Як обрати гарний та функціональний бойлер: поради покупцям

AOinformСтатьи 29.01.2024 в 15:3910070
Як обрати гарний та функціональний бойлер: поради покупцям
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб обрати відповідну модель, варто врахувати декілька характеристик.

Якісний бойлер — дуже корисна сантехніка, яка дозволить не лише забезпечити безперебійну подачу гарячої води навіть у періоди відключення центрального гарячого водопостачання, а й допомагає заощаджувати, що немало важливо для багатьох українців. Купити водонагрівач можна лише в кілька кліків в інтернет-магазині.

На що звертати увагу при виборі

Щоб підібрати відповідну модель, яка зможе прослужити довгий час, важливо звертати увагу відразу на кілька критеріїв.

Тип бойлера

Виділяють два основні види:

  1. Проточні — компактні моделі, вони нагрівають воду в процесі пропускання її через нагрівальні елементи. Однак варто враховувати, що для швидкого нагріву потрібно використовувати потужніші моделі.
  2. Накопичувальні. Їхня відмінна особливість — це бак, в якому вода накопичується і нагрівається до потрібної температури. По мірі остигання бойлер автоматично починає нагрівання води, постійно підтримуючи необхідну температуру.

Матеріал бака

Особливу увагу необхідно звертати увагу на матеріал, з якого виготовлений бак. Внутрішнє покриття може бути виконане з нержавіючої сталі або звичайної з антикорозійним покриттям. Також може використовуватися титан та емальована поверхня, проте вони менш довговічні та коштують дорожче. На сайті vencon.ua ви знайдете будь-які моделі, які будуть вам по кишені.

Тип установки

Настінні моделі вішаються на стіну, для цього необхідно спочатку створити міцний каркас на який бойлер буде встановлений. Підлогові — зручніші, так як для них не потрібно проводити додаткового монтажу, крім того, вони мають великий об'єм бака, що краще для великої родини.

Як обрати гарний та функціональний бойлер: поради покупцям

Об'єм бака

Це одна з головних характеристик, яку варто враховувати перед покупкою. Бойлери можуть бути:

  • 10-15 л — відмінно підійде для побутових потреб;
  • 30-50 л — добре підходять для забезпечення гарячою водою однієї людини;
  • 50-100 л – такий обсяг підійде для сім'ї із двох осіб;
  • 150-200 л — для сім'ї з 3-4 осіб;
  • 200-300 л — оптимальний варіант для приватного будинку, в якому проживає велика родина.

Який спосіб нагрівання вибрати

Вода в бойлері може нагріватися кількома способами, залежно від моделі. Електроводонагрівачі краще, тому що їх можна встановити в будь-якому будинку і працюють від розетки. Газові бойлери працюють від балонів з газом, вони економічніші, проте для установки потрібно отримати велику кількість дозволів.

Бойлери з непрямим нагріванням — гарний варіант для квартир та будинків з центральним опаленням. Вода в них нагрівається за рахунок теплоносія із системи опалення. Додатково може бути встановлений електричний ТЕН, за допомогою якого можна прискорити нагрівання води.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист AOinform

29.01.2024 в 15:39 1007 Статьи
5.0 // 1
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.