Чому урожай збирають восени?

AOinformСтатьи 10.04.2019 в 18:0313600
Чому урожай збирають восени?
Фото: з відкритих джерел
Майже всі культури, які висаджують на полях, збирають восени. Саме в цей проміжок часу зерно набуває зрілого стану.
Робота з землею вважається однією з найдавніших професій. Багато тисячорічь тому назад люди виявили, що насіння деяких рослин дуже ситні, а також можуть зберігатися протягом довгого часу. Таким чином в давнину більшість населення старалося селитися поблизу полів, щоб мати змогу займатися землеробством і збиральництвом. Люди зрізали колоски пшениці, ячменя і других культур. Через деякий час вони почала самостійно вирощувати зернові рослини.

Завершальною стадією обробітку пшениці вважається збір зерна. Цей етап має велике значення як для об’єму урожаю, так і для його якості. Багато на що впливає спосіб, завдяки якому сіється культура, а також погодні умови і час, коли це відбувається. В наш час, щоб досягти максимального урожаю застосовується спеціальна сільгосптехніка. Це дозволяє суттєво прискорити роботу з землею та отримати добрий урожай.
комбайн

Коли слід починати збір урожаю?

Експериментальним шляхом було виявлено найкращий час для збору зернових культур. Загалом цей етап припадає на 10-12 день після повного дозрівання. В цей час зерно досягає максимально великих розмірів і набуває потрібної вологості. Якщо почати збір урожаю раніше запланованого часу, то колос може ще не просохнути до достатнього рівня, тому буде потребувати додаткової просушки. Також не рекомендується затягувати с прибиранням культури з полів, оскільки це може сказатися на об’ємі отриманих результатів.

Загалом майже всі культури, які висаджують на полях, збирають восени. Це обумовлено тим, що саме в цей проміжок часу зерно набуває зрілого стану. Посіви виконуються переважно на початку весни, але деякі види культур закладаються в землю перед зимою. Протягом весни і літа рослини набувають достатніх розмірів і характеристик, тому період збору урожаю припадає саме на осінь.

Як збирають урожай зернових культур?

збір зернових
В наш час існує багато способів збирання зерна, але так чи інакше, в цьому приймає участь спеціальна техніка, яка розробляється саме для цих цілей. Придбати агрегати для обробки землі і збирання урожаю можна тут: https://www.alfagro.com.ua/zhatki-macdon-ua/.

Самим поширеним варіантом є використання комбайну й допоміжної техніки. Ця машина вважається самою головною, якщо річ заходить про збір урожаю. По своїй конструкції ця техніка являється достатньо складною, адже здатна замінити машини, які виконують жатку, молотіння і віяння. Принцип роботи комбайну полягає в тому, що рослини спочатку скошуються, потім вимолочуються і просіюються. В цей час зерно поступає в спеціальний відсік для зберігання.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

10.04.2019 в 18:03 1360 Статьи
0.0
Сегодня читают
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.