Сумні підсумки для долара та не визначені перспективи в майбутньому

AOinformСтатьи 02.11.2017 в 14:1911330
Сумні підсумки для долара та не визначені перспективи в майбутньому
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
На протязі як мінімум півріччя основна резервна валюта світу буде знаходитися під тиском проблем
Як відзначають відомі фінансові аналітики курс найвпливовішої грошової одиниці світу подешевшав майже на 15 % до свого основного конкурента євро. На протязі 2017 року пара долар/євро змінила своє значення з рівня 1,03 до показника 1,19. Незначні корегування курсу в короткостроковому періоді не змінили загального тренду на знецінення американської валюти.

Головними факторами, які формують позитивну динаміку для євро експерти вважають швидші темпи зростання економіки Старого світу ніж у Сполучених Штатах. Показники за перше півріччя та попередні результати за 3 квартал сигналізують що промисловість зростає більш динамічними темпами ніж очікувалось. Другим аспектом який негативно впливає на долар експерти називають обрання президентом найпотужнішої країни світу Д. Трампа. Не зважаючи на те, що у багатьох впливових фінансових учасників ринку вже був час оговтатися від такої новини, не передбачувана політика яку проводить 45-ий президент має дзеркальний відбиток на курсі. Ці фактори сприяють розвороту інвесторів в інші прогнозовані проекти. Вже зараз лунають скептичні вислови щодо здатності Трампа реалізувати передвиборну програму, з якою він шов у президенти. Також експерти відзначають занадто високу політизованість економічних рішень, що стає на заваді зростанню американської економіки.

Ще одним аспектом, який негативно впливає на курс долара, повідомляє Minfin.com.ua, є імовірність воєнного протистояння між Північною Кореєю та Штатами. І хоча політологи відзначають незначну можливість переростання конфлікту в активну фазу, загальна кількість невизначених моментів лежить тягарем на формуванні курсу і змушує вкладати активи в загально відомі валюти-притулки: швейцарський франк та японську єну.

Слід відзначити також агресивні дії фінансового сектора Канади, де ЦБ підняв ключову відсоткову ставку. Це створює передумови того, що подібними кроками може піти ще низка економічно розвинених країн.

Підводячи висновки, можливо з високою долею впевненості сказати, що на протязі як мінімум півріччя основна резервна валюта світу буде знаходитися під тиском зазначених проблем, що не створює передумови для розвороту загального тренду. Навіть беручі до уваги істотне знецінення долара, експерти не бачать потенціалу для зростання курсу в середньостроковій перспективі (принаймні до кінця 2017 року). Хоча якщо не зважаючи на гострі випади якими встигли обмінятися керівники Північної Кореї та Сполучених Штатів будуть знайдені загальні рішення для зниження напруги в цьому регіоні, та політика яку проводить Трамп стане менш агресивною, фінансисти не виключають істотного корегування курсу валюти.
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред AOinform

02.11.2017 в 14:19 1133 Статьи
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.