У Пенсійному фонді оприлюднили середній розмір пенсії в Україні

AOinformЭкономика 22.07.2016 в 20:0412720
У Пенсійному фонді оприлюднили середній розмір пенсії в Україні
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
З 1 липня поточного року в Україні стали чинними нові вимоги оподаткування для пенсіонерів.
В прес-службі Пенсійного фонду повідомили, що більше 66% українських пенсіонерів отримують пенсію, яка представлена в діапазоні від 1300 до 3000 грн.

Згідно з інформацією наданою відомством, в Україні середній розмір пенсії з 1699 грн. (на початок 2016 року) збільшився до показника 1738,85 грн. (станом на 1 липня). Загальні витрати в перше півріччя поточного року на виплату пенсій становлять 113,9 мільярда грн. З них 5,5 мільярдів грн. спрямовані на виплати пенсій особам, які тимчасово-переміщені.

Олексій Зарудний, голова правління Пенсійного фонду,констатував, що у порівнянні з 2015 роком в пенсійній сфері ситуація є порівняно стабільною і ненапруженою.

З 1 липня поточного року в Україні стали чинними нові вимоги оподаткування для пенсіонерів. Наприклад у разі якщо пенсія не перевищує десять прожиткових мінімумів, — військовий збір, та податок на доходи для фізичних осіб стягуватися не будуть. Більше інформації та свіжі новини України представлено на ukr.segodnya.ua.

До цього часу показник, з якого починалося оподаткування пенсій, становив 4350 грн.

Нагадаємо, на днях у Кабінеті міністрів України пояснили масові відмови, що стосуються надання субсидій. Так, по словам міністра соцполітики Андрія Реви однією з основних причин відмови в отриманні субсидії стане покупка товарів на суму у розмірі більше 50 тис. грн.

Факт покупки яка здійснена на суму в розмірі 50 тис. грн. претендент на надання субсидії безперечно повинен задекларувати в заяві. Однак слід враховувати, навіть у разі подібної покупки, не всім відмовляють, це пов’язано з тим, що рішення приймаються комісією. Саме тому рішення про відмову в наданні субсидії ґрунтується на відповідних висновках комісій.
Аватар Rafael Rafael
Журналист AOinform

22.07.2016 в 20:04 1272 Экономика
0.0
Комментариев: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.